Dulceata din flori de salcam

Postat de Julie in Dulceata / Gem
27 Mai 2011 | 5717 vizualizari
Dulceata din flori de salcam

O dulceata aromata si parfumata, pe care anul asta am facut-o si eu gasind inspiratie la Lia ;)

Ingrediente

  • 500 g flori de salcam,
  • 700 g zahar,
  • 700 ml apa,
  • zeama de la o lamaie,
  • 1 zahar vanilat.

Mod de preparare

Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa apoi sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-30 minute, pana cand dulceata este bine legata si devine rosiatica. Se adauga zeama de lamaie, zaharul vanilat, se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata din flori de salcam

Postat de Constelatialeu

Dulceata din flori de salcam

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot...

Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de vio_dreams

Dulceata din flori de salcam

Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine!  Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape. Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2011, 13:27
la 27.05.2011, 13:32
la 27.05.2011, 13:36
eu nu stiam ca se poate intrebuinta in atatea feluri florile de salcam!
super ideea!
la 27.05.2011, 13:39
la 27.05.2011, 13:48
e buna rau ,am facut si eu

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking