Dulceata ecologica de caise

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
29 Iun 2009 | 12147 vizualizari
Dulceata ecologica de caise

V-am spus ca bunicesc doi nepoti frumosi si le prepar tot ce se poate in casa. Este o dulceata foarte buna, dar care nu se face usor. Oricum, merita efortul.

Ingrediente

  • 40 caise mari sau 60 caise mici
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 4 litri apa
  • 2 linguri de var praf (praf de var - se gaseste la materiale de constructie!)

Mod de preparare

Puneti apa intr-un vas in care dizolvati doua linguri de praf de var. Curatati caisele de coaja si puneti-le in acest vas pentru a se intari, lesandu-le aici circa o ora.

Se scot din apa de var, se spala si le se scot samburii cu ajutorul unui bat de la frigarui (sau capatul unei andrele - nu virful). Simburii se sparg, iar miezul se opareste pentru a fi decojit mai usor, apoi se introduc in caise.

Cit caisele stau in apa de var, se prepara siropul dintr-un kilogram de zahar si 0,7 litri apa (se pun la fiert impreuna). Siropul e gata cind formeaza "bobita" (vezi foto - nu mai este lichid).

Se adauga caisele in sirop, moment in care siropul va deveni mai apos. Se fierbe la foc iute cam 45 de minute, apoi se pune zeama de lamiie si se opreste focul. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se mai fierbe o data pentru ca la racire siropul devine mai putin inchegat.

TIPS. Nu se amesteca dulceata de caise cu lingura, ci se invirte cratita intr-o parte si alta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de capsuni

Postat de CameliaComan

Gem de capsuni

Rupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine.  Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de...

Citeste continuarea

Dulceață de gutui la Multicooker

Postat de panacris

Dulceață de gutui la Multicooker

Gutuile curățate de coajă se toacă mărunt, eu m-am ajutat cu robotul de bucătărie :D ;)  Apoi se așează straturi, straturi în vasul aparatului Multicooker, alternând cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 16.10.2009, 23:34
la 16.10.2009, 23:49
Eu cred ca cine mi-a adus varul are dreptul la o portie de dulceata .
la 17.10.2009, 20:55
Vin! Eu sunt innebunita dupa orice fel de dulceata si in general dupa orice bunatate facuta in casa!
la 29.06.2013, 17:13
Trebuie sa-mi fac curaj anul asta s-o incerc!!!
la 29.06.2013, 19:25
Curaj Camelia!Nu are de ce sa nu-ti iasa buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking