Dulceata fina din fructe de soc

Postat de Criss in Dulceata / Gem
4 Aug 2014 | 5445 vizualizari
Dulceata fina din fructe de soc

Am tot vazut dulceata din fructe de soc , am si mancat candva dar atunci nu m-a dat pe spate, insa am citit si despre beneficiile fructelor de soc si anul acesta m-am hotarat sa fac si eu. La aceasta dulceata practic a muncit toata familia, tata si Alex au cules fructele, dar munca de chinez ne-a revenit noua, adica mie si sotului. Si a fost munca nene nu gluma. Patru galetuse cu fructe de soc. 5 ore am ales bobitele coapte si negre de pe ciorchine, le-am spalat in mai multe ape, apoi am pus zahar peste ele si le-am fiert. Apoi a urmat pasarea lor, o parte printr-o strecuratoare, apoi prin masina de rosii, pentru ca altfel as fi pasat si acum la ele. :D Si in final a rezultat ceea ce se vede in poze, o dulceata extrem de fina, matasoara, de fapt consistenta seamana cu pasta de macese insa dupa parerea mea are o savoare si o finete aparte. Sau poate si pentru ca am muncit atat de mult la ea, a iesit atat de buna. In tot cazul eu cred ca a meritat toata munca de doua zile.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -4 kg bobite de soc
  • -2 kg zahar
  • -zeama de la doua lamai
  • -2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Se aleg doar fructele negre, coapte. Dupa cum vedeti, pe ciorchine sunt si bobite verzi sau mov deschis. Acelea nu le-am pus la dulceata. Se culeg asadar bobitele si se spala in 2-3 ape. Daca se pun intr-un vas cu apa rece, bobitele verzi si necoapte se ridica la suprafata si e mai usor sa le alegeti.  La mine toata aceasta operatie a durat 5 ore.

Dupa ce bobitele sunt bine spalate, se pune zaharul si se amesteca astfel incat fructele sa-si lase sucul. Avand in vedere ca eu am terminat de curatat si spalat fructele seara la 22, am pus zaharul peste ele si le-am lasat pana a doua zi in frigider. Se adauga zaharul vanilat si sucul de la doua lamai si se pune apoi vasul la fiert la foc mic si se amesteca din cand in cand.

Eu am lasat dulceata sa fiarba vreo doua ore, dupa care am  pasat-o prin masina de rosii. Merge greu din cauza samburilor care sunt destul de mari si tari si tot blocheaza masina. Si aceasta operatie a durat cam o ora, pentru ca puneam doar putina dulceata, o dadeam prin masina, apoi puneam inca o lingura sau doua si tot asa. Cu siguranta ar fi mers mai usor daca dadeam fructele in stare cruda si apoi puneam dulceata la foc. Dar din greseli invatam, asa ca anul viitor sper sa-mi usurez munca.

Dupa ce am pasat dulceata, am mai fiert-o o ora apoi am turnat-o in borcane sterilizate, am capsat borcanele si le-am acoperit cu paturi pana a doua zi.  Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 10 borcane de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata fina din fructe de soc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de capsuni reteta

Postat de Ina

Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul...

Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de MotanLaOale

Dulceata de visine

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2014, 17:51
Fineţe, da, atât ca gust cât şi ca prezentare.
la 04.08.2014, 18:20
Ce deliciu!
la 04.08.2014, 18:27
ce de munca
la 04.08.2014, 18:31
la 04.08.2014, 18:49
dupa atata munca ne dai si noua cate un borcan, nu-i asa??

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking