Dulceata/gem de cirese
Postat de gaby_d in Dulciuri
26 Iun 2011 | 5321 vizualizari
Sa-i zic gem...sa-i zic dulceata..:)
Eu stiu ca mama acasa duceata o facea cu sirop...asa cum am facut eu dulceata de trandafir iar gemul era fiert mai mult, odata cu zaharul..asa ca, asa cum am facut-o eu acum, ce-o fi ?
......................
Fiecare reteta pe care-o fac, are o poveste. Mereu imi zic ca o scriu sau voi face completari dar cand ma asez in fata tastaturii ceva ma opreste: ba doarme sotul si nu pot tzacani :), ba puii ma solicita, ba nu mai am chef si raman la ingrediente si mod de preparare.
Pentru cititor e mai oke asa, dar eu sunt vorbeareata si vreau sa zic tot:).
Nu-mi place dulceata de cirese, dar..pentru ca zilele trecute mi-a adus sotul o sacosa si mi-a zis :uite ce ti-am adus! (am zis mooa dar asa..un moaaa a jale :) , si am tacut ca data viitoare nu mai primesc nimic :)) ), am fost nevoita sa fac ceva cu ele. Cum prajitura facusem si aveam alta la rand , am impartit ciresele pe din doua (jumatate erau galbene , jumatate negre) si-am tras o oala de 6 l de compot , iar cele negre le-am lasat.
Cand le-am gustat , o parte erau amarui.
Zic : daaaa, ma sacrific sa fac o dulceata :)
Noaptea, la ora 11, cat am vorbit cu mama la telefon,le-am curatat de samburi si le-am dat gata :)) .
Mi-au iesit fix 1kg dupa curatare.