Ingrediente
- 4fileuri de pastrav
- 150g somon afumat
- frunze de salvie
- 20ml ulei de masline
- 1crenguta de rozmarin
- Sos
- 3linguri ulei de masline
- 3fire ceapa verde
- 3fire usturoi verde
- 10cubulete de spanac congelat sau 250g verde
- 1lamaie
- sare
- piper
- 100ml smantana lichida
- 3linguri faina
- 1ceasca mica cu vin alb
Mod de preparare
Pe fileurile de peste punem o frunza de salvie(salvia mea din ghiveci nu e prea mare,asa ca am pus cate o crenguta la fiecare),infasuram in cate un fileu de somon(daca e prea mare,taiem in doua),prindem cu scobitoare,le trecem prin faina,le prajim in ulei in care am pus crenguta de rozmarin si salvie,apoi le scoatem pe o farfurie
Pentru sos,punem in tigaie 3linguri de ulei de la prajitul pestelui,calim ceapa si usturoiul taiat marunt,adaugam spanacul,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si lasam sa fiarba incet 15min;adaugam smantana,mai potrivim de gust iar dupa 1-2clocote oprim focul
Servim pe farfurie rulourile cu scobitorile scoase,felii de lamaie si sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Duo de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|