Ecler

Postat de gatiticuspor in Prajituri
3 Mar 2012 | 3934 vizualizari
Ecler

Am incercat saptamana trecuta vreo doua retete de ecler si am irosit ceva oua si faina. Intr-un final am dat peste o reteta care mi-a iesit, intr-o carte de bucate mai veche imprumutata si m-am gadit sa o impartasesc cu voi.

Ingrediente

  • 60 grame unt taiat in cuburi
  • 150 ml apa
  • 75 grame faina
  • 2 oua
  • Puntru umplutura eu am folosit frisca si ideal ar fi sa o preparati voi. 

Mod de preparare

Se pune untul cu apa intr-o cratita si se pune la fiert pe foc mic pana se topeste untul, se lasa sa dea in clocot.
Cand apa a dat in clocot se stinge focul si se adauga faina si un praf de sare. Se amesteca energic pana se formeaza un aluat moale si se leaga de lingura(ca o mamaliga).

Se lasa sa se raceasca putin si se adauga treptat ouale batute bine. Dupa ce adaugati o parte din oua amestecati bine pana se incorporeaza in aluat

Ungeti o tava de cuptor cu putin unt(eu am folosit hartie de copt), se pune aluatul intr-un sprit si se pun pe tava. Eu am decis sa le fac rotunde ca sa imi iasa mai multe, si le-am format cu lingura.

Se pun in cuptorul incins la 220 °C/425 °F/gaz7 pentru 10 minute. Apoi se reduce temperataura la 190 °C/375 °F/Gaz5 si se lasa in cuptor pentru inca 20 de minute.

Cand au capatat o culoare aurie se stinge focul si se lasa in cuptor cu usa deschisa pentru inca 2-3 minute. Se taie pe jumatate si se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cu frisca facuta in casa cel mai bine.

Pentru ornat eu am folosit o ciocolata cu lapte. Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-o craticioara sau un bol de sticla, pe care il asezam intr-un vas mai mare cu putina apa cat sa acopere fundul bolului. Se pune pe foc si cand ciocolata incepe sa se topeasca se pune o lingurita de unt. Lasati ciocolata sa se inchege putin si scufundati capacul eclerului in compozitie si gata de savurat.
POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2012, 18:03
Bun venit, Ana!
Si eu vreau eclere
la 03.03.2012, 18:15
la 03.03.2012, 18:35
la 03.03.2012, 18:48
Bun venit!
la 03.03.2012, 19:02
Va multumesc tuturor bine v-am gasit si sper sa va placa retetle mele.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking