Ingrediente
- 1 cana ulei
- 2 cani apa
- 2 cani faina
- 6 oua
- Crema:
- 700 ml. lapte
- 200 g. zahar
- 5 linguri zeamil
- 1/2 pachet unt
- 5 oua
- vanilie, coaja de lamaie ( dupa gust)
- Glazura:
- 10 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 3 linguri apa
- 1/4 pachet unt
Mod de preparare
Intr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Se fierb pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot, se stinge focul si se toarna faina, amestecandu-se bine (sa nu se faca, cocoloase). Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se adauga ouale unul cate unul pentru a se incorpora bine. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun in tava cu ajutorul poshului sau cu o punga de plastic taiata la un colt. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se taie pe lungime.
Crema:
Se amesteca zaharul cu zeamilul,ouale si laptele. Se fierb pana se ingroasa. Apoi se adauga untul si aromele amestecandu-se bine.
In cojile de ecler se pune crema cu ajutorul unei lingurite,
Glazura:
Zaharul, cacao, apa se fierb pana se omogenizeaza. Se adauga untul amestecandu-se pentru a fi incorporat bine. Se orneaza dupa placerea fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|