Eclere cu capsuni si ciocolata

Postat de comanligia in Prajituri
18 Feb 2011 | 7279 vizualizari
Eclere cu capsuni si ciocolata

Ingrediente

  • ptr cojile de eclere:
  • 300 ml de apa
  • 150 ml de ulei
  • putina sare
  • 5 oua
  • faina cat cuprinde
  • ptr crema:
  • 500 ml de lapte
  • o jumatate de cana de zahar
  • 5 linguri de amidon
  • o jumatate de pachet de unt
  • o fiola de esenta de vanilie
  • cateva capsuni
  • ptr ornat:
  • ciocolata topita
  • capsuni

Mod de preparare

Cojile se fac astfel: se fierbe apa cu uleiul si putina sare, apoi se pune faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea tare nici prea moale. Se da la racit.

Intre timp se face crema astfel: se pune laptele la fiert cu zaharul,dupa ce a fiert se ia o cana din laptele fiert si se amesteca bine cu amidonul apoi se toarna in restul de lapte in fir subtire si se lasa sa se ingroase amestecand continuu sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat se da de pe aragaz si se pune untul, esenta de vanilie si dupa racire capsunile tocate.

Dupa ce s-a racit coca ptr coji se pun pe rand oualele si se amesteca bine apoi cu o punga se formeaza bastonase in tava cu foaie de copt. Se dau la copt, nu se deschide aragazul in timpul coacerii ptr ca se lasa cojile, iar cand sunt gata se intredeschide cuptorul si se mai lasa 5 minute ca sa nu se lase cojile.

Se taie fiecare coaja de eclere pe mijloc si se umplu cu crema de capsuni,pe deasupra se orneaza cu ciocolata topita(daca ciocolata topita e prea tare se inmoaie cu putin lapte si putin unt)si peste ciocolata se pun capsuni trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort ecler cu crema de capsuni

Postat de angyb

Tort ecler cu crema de capsuni

Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa...

Citeste continuarea

Eclere "Inimi dulci"

Postat de petruta_ionela84

Eclere "Inimi dulci"

PT ALUAT: 1.Punem la fiert apa impreuna cu uleiul si sarea 2.Cand fierb adaugam faina deodata si amestecam bine pana se desprinde de pe peretii vasului.Dam la racit 3.Adaugam pe rand cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2011, 17:13
Ligia ce ste pe farfurie este al meu
la 18.02.2011, 17:14
WOW!!!! Noroc ca azi mi-am cumparat capsuni altfel eram
la 18.02.2011, 17:18
arata grozav
la 18.02.2011, 17:25
Delicioase , chiar ca sunt deosebite
la 18.02.2011, 17:26
cat de savuros arata! eu de unde iau capsuni?!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking