Eclere cu ciocolata si cafea

Postat de bitza in Prajituri
28 Iul 2010 | 12022 vizualizari
Eclere cu ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Coji de eclere:
  • * -125 g faina
  • * -100 ml ulei
  • * -250 ml apa
  • * -3 oua
  • * -un praf de sare
  • Crema:
  • * -4 galbenusuri
  • * -5 linguri de zahar
  • * -5 lg de amidon
  • * -450 ml lapte
  • * -un plic ness(18 g)
  • * -50 g ciocolata
  • * -2 linguri cacao
  • decor:
  • * -250 ml frisca
  • * -75 g ciocolata neagra
  • * -2 lg lapte
  • * -1 lg unt
  • * -50 g ciocolata alba

Mod de preparare

1. Cojile:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava.
Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

2. Crema:Laptele se amesteca cu cafeaua,cacaua si ciocolata si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.

3. Glazura:ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele ssi untul si se da la mw 1 min,apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min.

4. Asamblare:se taie capacelul eclerelor,se pune crema,frisca si capacelul.Se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort 25 de arginti

Postat de Constelatialeu

Desert tort 25 de arginti

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 28.07.2010, 23:37
la 28.07.2010, 23:39
ce apetisante
la 28.07.2010, 23:41
la 28.07.2010, 23:50
au aspect comercial! si ce crema...!
la 29.07.2010, 00:17
Vreau si euuuuuuu!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking