Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura

Postat de FlaviaD in Prajituri
28 Iul 2013 | 12773 vizualizari
Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura

Aveti pofta de mini eclere cu crema de vanilie? Perfect! Eu am avut pofta si de zmeura. Au iesit niste eclere tare parfumate :)

Ingrediente

  • -6 oua
  • -1 litru de lapte
  • -7-8 linguri de zahar
  • -esenta de vanilie
  • -esenta de cafea
  • -frisca lichida
  • -1 pliculet de intaritor frisca
  • -1 ciocolata amara mare
  • -zmeura
  • -2 cuburi de unt
  • -o punga de coji de eclere

Mod de preparare

 Am umplut eclerele cu crema de vanilie facuta ca pentru cremsnit fiindca am dorit sa nu folosesc budinca din comert, asa ca m-a pus pe facuta crema, iar cojile de eclere le-am cumparat.

Crema am facut-o din sase oua, zahar, esenta de vanilie si un litru de lapte.

 Mai intai am pus laptele la fiert, apoi am batut galbenusurile cu zaharul si cand laptele s-a fiert, am adaugat compozitia de galbenusuri cu zaharul si cu doua cuburi de unt, am amestecat bine cu laptele si am oprit focul.

 Apoi am batut separat si albusurile cu zahar pana cand au capatat textura de bezele si am amestecat albusurile in compozita de galbenusuri cu lapte pana cand am obtinut o crema foarte pufoasa care a crescut foarte mult in volum.

Cand crema a fost gata, m-am apucat sa umplu cojile de eclere. Adica am taiat pe lung fiecare coaja de ecler si partea de jos a eclerului am umplut-o cu crema. Trebuie lasata un pic la racit fiindca altfel va ardeti la maini si se inmoaie prea tare coaja de ecler. Pe fiecare ecler in parte am asezat cate 2-3 bucatele de zmeura.

Cand toate jumatatile de eclere au fost umplute cu crema si zmeura, m-am apucat sa bat frisca. Am folosit frisca lichida pe care am batut-o cu mixerul si un pliculet de intaritor pentru frisca.

Am asezat frisca cu o lingura peste crema si zmeura, iar deasupra am asezat partea de sus a eclerului. Am procedat asa cu fiecare ecler in parte. Cand le-am asamblat pe toate, am dat tot platoul cu eclere la frigider. Intre timp se racise si crema de vanilie :)

Cat timp eclerele au stat cuminti la frigider, am pregatit ciocolata cu care urma sa le ornez. Am folosit o ciocolata amara mare pe care am topit-o pe foc intr-un ibric impreuna cu doua cuburi de unt si esenta de cafea. Precizez ca nu am adaugat zahar la ciocolata.

Cand crema de ciocolata a fost gata, am scos eclerele din frigider si cu viteza luminii am turnat ciocolata pe fiecare in parte. E nevoie sa ne grabim un pic cu ciocolata fiindca se ingroasa foarte repede. In cazul in care totusi vi se intampla, o puteti reincalzi pe foc.

Ce mi-a placut la eclerele acestea este faptul ca se imbina nemaipomenit aroma de vanilie cu zmeura inmiresmata si cu gustul amar al ciocolatei. Mai multe detalii pe www.gatituleojoaca.net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "Valurile Dunarii"

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura "Valurile Dunarii"

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Prajitura bicolora cu prune

Postat de merisor67

Prajitura bicolora cu prune

Blat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul. Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare. Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 13:09
la 28.07.2013, 13:10
Foarte bune . Si crema lor nu se face din budinca ci crema de vanilie cu lapte si oua etc. ca si la cremsnit, deci ai procedat corect
la 28.07.2013, 13:24
Minunat ti-au iesit!
la 28.07.2013, 13:24
Eclereeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee .Vreau si euuuuuuuuuuuu
la 28.07.2013, 13:33
ce faine sunt

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking