Eclere cu crema de lime si busuioc

Postat de Oana in Prajituri
29 Iun 2015 | 5148 vizualizari
Eclere  cu crema de lime si busuioc

O combinatie minunata care nu trebuie ratata!

Ingrediente

  • Ingrediente eclere:
    • apa - 150 ml
    • ulei - 75 ml
    • faina - 100 g
    • oua - 3 buc.
    • un praf de sare
    Crema de lime si busuioc:
    • lime curd - 4 linguri
    • crème patisserie - 100 ml
    • busuioc - 4 frunze
    • albusuri pentru bezea - 2 buc.
    • zahar - 4 linguri

Mod de preparare

  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca

  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul

  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte

  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii

  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit

    • Bateti crème patisserie, amestecati apoi cu crema de lime si adaugati busuiocul taiat marunt

    • Amestecati lejer cu o spatula, de jos in sus

    • Puneti crema la frigider

    • Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea tare si lucioasa

    • Taiati cojile de eclere pe jumatate si asezati intr-o tava partea de sus, peste care puneti bezea cu ajutorul unui posh

    • Coaceti la 160 de grade pentru 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra

    • Scoateti tava din cuptor si lasati la racit

    • Umpleti eclerele cu crema de lime si asezati deasupra cate un capacel cu bezea

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de lime si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu capsuni si ciocolata

Postat de panacris

Prajitura cu capsuni si ciocolata

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută...

Citeste continuarea

Napolitane cu crema de caramel si nuci

Postat de merisor67

Napolitane cu crema de caramel si nuci

Pregatim toate ingrediente, sa le avem la indemana. Trebuie sa lucram foarte rapid, daca avem un ajutor langa noi, reusita este mai sigura. Taiem intai nuca si o dam deoparte. Omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2015, 10:46
ce bine arata
la 29.06.2015, 10:48
la 29.06.2015, 10:53
Arata asa de bine....
la 29.06.2015, 10:55
cat de bine arata!
la 29.06.2015, 11:01

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking