Eclere cu crema de patiserie

Postat de adasev12 in Prajituri
11 Dec 2011 | 7150 vizualizari
Eclere cu crema de patiserie

facute la cererea sotului...cateodata i se pune pata pe ceva si musai sa-i fac...zici ca-i gravid.... sunt primele mele eclere, asa ca va rog sa fiti ingaduitori...nu prea arata cine stie ce, dar au gust foarte bun....

Ingrediente

coji:

  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 100 g ulei
  • un praf de sare
  • 250 ml apa

crema:

  • 500 l lapte
  • 2 plicuri de crema pasticcera instant , de 80 g fiecare
  • 2 lg cacao amaro
  • + 200 ml frisca

decor:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • 20 ml lapte

Mod de preparare

cojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere.

Se toarna apoi toata faina  odata si se amesteca  energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana se  strange coca frumos, apoi se  da la rece .

Dupa ce s-a racit de tot se adauga ouale pe rand, cate unul, amestecand pana la absorbtia completa a fiecaruia.

Acum nu stiu cat de moale trebuia sa fie coca asta, ca a mea nu prea a fost moale, adica nu curgea, statea pe lingura.

Mie mi s-a parut ca e prea tare...iar la copt cred ca trebuia sa creasca ceva mai mult....ma rog.

Am pus aluatul in  pos si am facut formele de ecler pe hartie de copt, direct in tava, si aici cred ca le-am facut prea late,.trebuia sa le fac mai inguste si mai groase, cu siguranta...

Am copt la 180 g cam 35-40 min.

Mie mi-au iesit 12 buc .

crema: se face la rece.

Fiecare plic  de crema se bate cu 250 ml lapte  la mixer pana  la consistenta dorita.

La unul din plicuri am adaugat si cacao pt a iesi o parte din eclere cu crema maro.

Frisca nu stiu daca se pune sau nu, eu am adaugat ca ne place.

Se bate frisca foarte bine.

asamblare: se taie in doua cojile pe lungime, pe una din parti am pus crema cu ajutorul unui pos , apoi frisca batuta, am acoperit cu cealata coaja si am lasat putin la rece, ca  s-au inmuiat cam tare cojile.

Deasupra am decorat cu ciocolata topita cu 20 ml lapte, dupa cum mi-a venit.

L-am mai lasat la rece pana s-a intarit din nou ciocolata deasupra si am servit cu foarte  mare pofta, facand abstractie de aspectul, care nu prea a fost cine stie ce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Eclere cu crema de vanilie cea mai simpla si buna reteta

Postat de gaby_d

Eclere cu crema de vanilie cea mai simpla si buna reteta

Cum se prepara Eclere cu crema de vanilie cea mai simpla si buna reteta Mod de preparare coji de eclere Pune intr-un vas , pe foc, apa impreuna cu uleiul si sarea. Lasa sa...

Citeste continuarea

Mini - eclere

Postat de DinDragostePentruGatit

Mini - eclere

  Aluat 1. Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea.  2. Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2011, 14:56
ce harnica esti in ultima vreme si ce bunataturi faci
la 11.12.2011, 15:00
mai adinuca, ma mai apuca si pe mine cateodata ...pup
la 11.12.2011, 15:09
yamiii yamiii imi plac mult eclerele...fur si eu unul de la tine
la 11.12.2011, 15:16
fur si eu unul
la 11.12.2011, 15:40
elena_daria, lau.....furati cu placere

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking