Eclere cu crema de vanilie

Postat de bitza in Prajituri
21 Feb 2011 | 13932 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Coji:
  • 250 ml apa
  • 115 g margarina
  • 140 g faina
  • 4 oua
  • Un praf de sare
  •  Crema:
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 linguri faina
  • 135 g margarina
  • Vanilie
  •  100 ml frisca
  •  Glazura:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Cojile:

Se pun pe foc apa si margarina si se fierb pana dau in clocot.Cand fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.

Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava.
Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

 Crema:

Laptele se pune intr-o cratita se se incalzeasca.Ouale se bat cu zaharul pana se transforma intr-o crema consistenta,apoi se adauga amidonul amestecat cu faina si omogenizeaza.Peste amestec se toarna,in fir subtire,laptele caldut.Compozitia rezultata se pune in cratita si se tine la foc mic(amestecand incontinuu) pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.

 Margarina,la temperatura camerei,se mixeaza pana devine spumoasa,se adauga vanilia si cate o lingura de budinca racita.

Glazura:

Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu margarina si laptele,pana devine lichida.Se lasa sa se racoreasca.

Asamblare:

Eclerelor li se taie capacelul,se umplu cu crema de vanilie,se spriteaza si un strat de frisca(optional),apoi se pune capacul si se glazureaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2011, 14:56
f bune imi plac
la 21.02.2011, 15:12
foarte bune
la 21.02.2011, 15:19
Din astea as manca mereu Nemaipomenit de bune...
la 21.02.2011, 15:29
la 21.02.2011, 15:32
Chiar parca le-ai desenat!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking