Eclere cu crema de vanilie

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
11 Iun 2013 | 26936 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie

Dintre toate deserturile cred ca eclerele sunt in top 5! Am facut si cu crema de vanilie si cu crema de nes dar am sa dau reteta pentru amandoua, poza pentru cele cu nes nu am decat de la preparare pentru ca nu au mai apucat "ziua" pozei :-D, au fost prea bune! Aici am pregatit o reteta dubla deoarece am considerat ca pentru un party nu vor fi suficiente doar 12-15 eclere! deci se pot injumatati cantitatile! totusi dispar de pe masa la fel de repede.

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 8 oua
  • - 200 ml ulei
  • - 2 cani apa (500 ml)
  • - 2 cani faina (aceeasi cana cu care am masurat apa, de 250 ml)
  • - 1 lingurita sare
  • Crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 1 l lapte
  • - 300 gr zahar
  • - 2 pliculete vanilie (sau o pastaie)
  • - 4 linguri amidon (120 gr) sau 8 linguri faina
  • 300 ml frisca lichida (optional)
  • 5-6 lingurite nes (pentru cele cu nes) pentru 1 l lapte (3 lingurite pentru 500 ml)

Mod de preparare

Mod de preparare coji:

Se pune apa la fiert intr-o craticioara cu uleiul si sarea, cand  a clocotit, se da deoparte si se pune toata faina odata si se amesteca repede  pana devine lucioasa si se desprinde de pe peretii vasului.

Se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga pe rand cate un ou,  amestecand bine dupa fiecare.

Se preincalzeste cuptorul (200°C)  si se spriteaza aluatul cu ajutorul unui sac a poche in tava pregatita cu hartie de copt, sub forma alungita (cam 8 cm L si 1,5 l) la distanta unul de altul, apoi dupa 10 minute se micsoreaza focul.  Ele cresc dublu si se tin in jur de 30 minute in cuptor, sa fie usor rumenite si goale in interior, altfel ies cleioase.

Se scot din cuptor si se lasa la racit,  apoi se tin in punga de plastic, pana se umplu cu crema, altfel se usuca repede.

Mod de preparare crema:

500 ml lapte rece se amesteca cu amidonul amestecand energic cu un tel ca sa nu faca cocoloase. Separat batem galbenusurile cu o furculita si le turnam apoi peste laptele rece mixand foarte bine sa se omogenizeze.

Separat se incalzesc inca 500 ml lapte cu 300 gr  zahar, si cand s-a infierbantat bine, adaugam in fir subtire laptele fierbinte peste laptele rece cu amidon si galbenusuri amestecand foarte bine cu telul. La inceput adaugam putin lapte fierbinte, apoi mai mult (ca sa nu coagaulam ouale)

Crema se transefera din nou in craticioara si  se amesteca foarte bine cu telul pe foc foarte mic, pana se ingroasa ca o budinca, apoi se ia de pe foc si se adauga  esenta  de vanilie sau semintele de la un baton de vanilie si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic direct pe suprafata acesteia.

Pentru crema de nes, la inceput, cand amestecam cei 500 ml de lapte, dizolvam si cele 3 lingurite de nes in laptele rece. (sau 6 lingurite daca folosim 1 l)

Cand crema s-a racit incorporam frisca batuta tare. (se poate omite pasul acesta si se poate pune frisca deasupra cremei. daca frisca nu este foarte buna, se poate inmuia crema!!)

Asamblare eclere:

Cojile se taie in doua parti inegale (intr-o parte vom pune crema si trebuie sa fie mai adanca).

Spritam cu ajutorul unui cornet crema de vanilie in coji apoi peste crema de vanilie spritam frisca.

Glazuram cu ciocolata.

Glazura:

Se pune pe foc frisca lichida si o lasam sa se infierbante apoi o tragem de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam amestecul 1 minut sa se odihneasca apoi omogenizam bine ciocolata cu frisca lichida pana devine lucioasa. Inmuiem capacelele de eclere in glazura si le asezam deasupra celor umplute cu crema.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 11.06.2013, 22:31
mie nu imi creste niciodata cojile arata supper bine
la 11.06.2013, 22:31
Preferatele mele!
la 11.06.2013, 22:32
Sasha, daca faci reteta asta sigur o sa iti iasa! ce se intampla de nu-ti ies? ies prea moi?
la 11.06.2013, 22:34
ador eclerele
la 11.06.2013, 22:36
cred ca le pun cam ult ulei?!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking