Eclere cu crema de vaniliesi frisca

Postat de loredanaaa in Prajituri
11 Iul 2013 | 3682 vizualizari
Eclere cu crema de vaniliesi frisca

Am zis hai sa incerc si eclere, de mult le aveam in cap dar nu ma gandeam ca vor iesi asa bune .Poate nu arata asa bine la aspect ca n-am avut forma dar pentru inceput sunt bune si asa.

Ingrediente

  • 120 ml de ulei
  • 200 ml de apa
  • 1 praf de sare
  • 125 grame de faina
  • 4 oua
  • crema de vanilie (http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html)
  • frisca
  • 1 ciocolata
  • cateva linguri de lapte

Mod de preparare

Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga  mai consistenta.

Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se  adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa primul ou cu mixerul ca sa se incorporeze bine in aluat, apoi urmatorul amestecand bine si tot asa pana la cele 4. Daca aluatul cere inca un ou mai adaugati inca unul astfel incat sa iasa o compozitie  cremoasa.

Incingeti foarte bine cuptorul la 210 grade Celsius, ventilat, daca aveti cuptor fara ventilatie il dati la 220 de grade. Din aluat  formati eclere lungi, cu ajutorul posului (eu n-am avut asa ca am facut cu punga). Atentie ca  eclerele vor creste foarte mult la copt, asa ca lasati loc suficient intre ele si pe largime, faceti  bastonase lungi cam de 9-10 cm sau cat de lungi doriti.

Puneti tava in cuptor incins pe partea superioara si nu deschideti usa cuptorului in primele 10-15 minute.

Dupa ce au crescut si s-au si rumenit deschideti cuptorul si mutati tava in jumatatea inferioara, reduceti temperatura la 170 de grade Celsius. Se coc alte 15-20 de minute, pana cand eclerele vor fi bine uscate in interior, fara urma de aluat cleios.

Se taie eclerele pe lungime incet si le umpleti cu crema de vanilie si frisca.

Le impreunati si le ungeti cu ciocolata (pe care ati topit-o cu un pic de lapte)

Mi-au iesit eclere cu coaja fina si uscata, le dati in frigider dupa  care se vor inmuia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vaniliesi frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu visine

Postat de Oana

Desert tarta cu visine

Aluat : Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de Reli_B

Desert placinta cu mere

Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2013, 07:25
Tare bune!
la 11.07.2013, 07:29
unul asa de dimineata vreau si eu
la 11.07.2013, 07:51
la 11.07.2013, 08:00
Ador eclerele
la 11.07.2013, 09:10

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking