Eclere cu crema ganche

Postat de nadea68 in Prajituri
14 Sep 2013 | 2590 vizualizari
Eclere cu crema ganche

Azi am incercat si eu sa fac eclere...nu stiu de ce pana acum credeam ca e o reteta complicata...La succesul care au avut printre colegii mei de munca,o s-o fac cam des :)) p.s.m-am inspirat de la MotanLaOale :)

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 100ml ulei
  • 250ml apa
  • 3 oua
  • praf de sare
  • crema
  • 200 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata amara
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot, se da deoparte si se adauga faina. Se amestea bine, repede sa nu faca cocoloase pana se omogenizeaza si se mai tine pe foc mic pana se desprinde de pe fundul cratitei. Se lasa un pic la racit dupa care se adauga ouale pe rand.

In tava de cuptor se pune hartie de cuptor. Aluatul il punem intr-un pos si facem bastonase. Se lasa la foc 30 minute, 10 minute la foc mare si 20-25 la foc mai mic.

Cuptorul nu se deschide in primele 20 minute ca sa nu se lase aluatul :)

Crema 

Se pune frisca lichida si ciocolata pe foc. Cand ciocolata s-a topit se ia de pa foc se adauga zaharul si se lasa la racit. Se pune la frigider. Dupa ce s-a racit bine o scoatem si batem cu mixerul.

Eclerul il taiem in doua si-l  umplem cu crema. Asa procedam cu toate. Se introduc in frigider.

Mi-au iesit foarte bune!!!

Deasupra am ornat cu ciocolata topita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema ganche" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

Postat de merisor67

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

Pentru foi , caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam  laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie. Lasam vasul la...

Citeste continuarea

Desert prajitura Regina Maria

Postat de Oana

Desert prajitura Regina Maria

Crema : Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 15:08
Păi să faci mai des, că eu pot mânca zilnic eclere. Felicitări şi ţie şi Motanului, căci meritaţi amândoi!
la 14.09.2013, 15:11
Ce bune sunt!
la 14.09.2013, 15:12
Si eu am mare cerere de eclere din partea familiei, dar nu-mi place sa le fac ...Sunt tare, tare bune!!!!
la 14.09.2013, 15:13
multumesc,sigur o sa le fac des
la 14.09.2013, 15:38
Ce bine arata,o portie va rog!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking