Eclere cu crema ganche

Postat de nadea68 in Prajituri
14 Sep 2013 | 2562 vizualizari
Eclere cu crema ganche

Azi am incercat si eu sa fac eclere...nu stiu de ce pana acum credeam ca e o reteta complicata...La succesul care au avut printre colegii mei de munca,o s-o fac cam des :)) p.s.m-am inspirat de la MotanLaOale :)

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 100ml ulei
  • 250ml apa
  • 3 oua
  • praf de sare
  • crema
  • 200 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata amara
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot, se da deoparte si se adauga faina. Se amestea bine, repede sa nu faca cocoloase pana se omogenizeaza si se mai tine pe foc mic pana se desprinde de pe fundul cratitei. Se lasa un pic la racit dupa care se adauga ouale pe rand.

In tava de cuptor se pune hartie de cuptor. Aluatul il punem intr-un pos si facem bastonase. Se lasa la foc 30 minute, 10 minute la foc mare si 20-25 la foc mai mic.

Cuptorul nu se deschide in primele 20 minute ca sa nu se lase aluatul :)

Crema 

Se pune frisca lichida si ciocolata pe foc. Cand ciocolata s-a topit se ia de pa foc se adauga zaharul si se lasa la racit. Se pune la frigider. Dupa ce s-a racit bine o scoatem si batem cu mixerul.

Eclerul il taiem in doua si-l  umplem cu crema. Asa procedam cu toate. Se introduc in frigider.

Mi-au iesit foarte bune!!!

Deasupra am ornat cu ciocolata topita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema ganche" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada cu branza dulce si visine

Postat de katty

Desert rulada cu branza dulce si visine

Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un...

Citeste continuarea

Desert papanasi la cuptor

Postat de oanapl

Desert papanasi la cuptor

Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 15:08
Păi să faci mai des, că eu pot mânca zilnic eclere. Felicitări şi ţie şi Motanului, căci meritaţi amândoi!
la 14.09.2013, 15:11
Ce bune sunt!
la 14.09.2013, 15:12
Si eu am mare cerere de eclere din partea familiei, dar nu-mi place sa le fac ...Sunt tare, tare bune!!!!
la 14.09.2013, 15:13
multumesc,sigur o sa le fac des
la 14.09.2013, 15:38
Ce bine arata,o portie va rog!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking