Eclere cu vanilie si ciocolata

Postat de papabundetot in Prajituri
19 Ian 2014 | 3417 vizualizari
Eclere cu vanilie si ciocolata

Sper ca sunteti de acord cu mine daca spun ca nu poate trece un weekend fara ceva dulce si bun…asa ca m-am gandit sa fac niste eclere pentru ca nu mai facusem de mult. De data asta insa…le-am dat o alta forma insa reteta de eclere este aceeasi pe care o stie toata lumea :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru gogosele:
  • 200 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina
  • 8 oua
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 2 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 50 ml smantana
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand cele 8 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia astfel obtinuta am pus-o intr-un pos cu un varf putin ondulat si am format gogoselel ca sa le spun asa,pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO. Le-am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 30 minute (depinde ce cuptor aveti,eu am aragaz obisnuit).

Pana gogoselele s-au copt am facut crema cu care am umplut eclerele

Crema:

Intr-o craticioara am pus galbenusurile,zaharul,esenta si am amestecat cu telul pana cand zaharul s-a topit si galbenusurile s-au albit,apoi am adaugat amidonul,am amestecat bine si apoi usor cate un fir subtire de lapte,amestecand mereu pana cand am incorporat tot laptele.Am pus apoi craticioara la foc foarte mic amestecand mereu pana cand budinca s-a ingrosat.Am dat apoi craticioara la racit.

Glazura de ciocolata:

Am pus smantana intr-o craticioara si am pus-o la foc,cand s-a incins bine am adaugat si ciocolata si am amestecat pana cand ciocolata s-a topit complet.

Dupa ce gogoselele s-au copt si s-au racit,le-am taiat un capacel,pe partea de jos am pus cu un pos budinca,apoi capacelul l-am glazurat cu ciocolata si l-am asezat peste.Am decorat cu glazura de zahar Dr Oetker (la tubuletz).

Dureaza ceva pana este gata acest desert,insa merita din plin dupa parerea mea.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2014, 09:55
la 19.01.2014, 10:01
la 19.01.2014, 10:03
Eu am venit cu cafeaua......unde pleci?
la 19.01.2014, 10:03
ce bunatate
la 19.01.2014, 10:05
foarte bune

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking