Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua

Postat de Constelatialeu in Prajituri
10 Apr 2015 | 4802 vizualizari
Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua

Reteta asta ma cam bantuie de ceva vreme iar acum m-am gandit sa o fac pe post pe pasca,Reteta e de la nemtoasa de Corinuta......

Ingrediente

  • Aluat
  • 375 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • Crema oua
  • 5 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie premiun Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • Crema branza
  • 500 g branza dulce 32 % grasime
  • 250 ml smantana grasa 40 % grasime
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai lasam sa se racoreasca), amestecam si apoi punem peste faina si ou si incepem sa framantam. Dupa ce am framantat acoperim castronul cu un stergar si lasam la crescut cca 50 min.

Crema de oua: Plicul de budinca il punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si laptele si punem la fiert pana se ingroasa bine. Lasam sa se raceasca dar nu de tot, apoi adaugam untul moale si galbenusurile. Albusurile cu un praf de sare le batem bine si apoi le incorporam in budinca amestecand de jos in sus cu miscari lente.

Crema de branza: Branza dulce cu smantana se amesteca bine, se adauga zaharul si zaharul pudra se omogenizeaza. Apoi se adauga galbenusurile si stafidele.

Asamblare: Eu am folosit 3 forme de dimensiuni diferite. Am uns formele cu unt, apoi am intins aluatul, peste aluat am adaugam crema de branza si deasupra am pus crema de oua. Am dat formele la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 50 minute, cand a inceput sa se rumeneasca si sa nu se mai miste crema de oua (miscam forma ca sa verificam) scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca.

Cand este rece se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede. Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase,...

Citeste continuarea

Muffins cu morcovi si zahar brun

Postat de Corina33

Muffins cu morcovi si zahar brun

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2015, 20:48
la 10.04.2015, 20:54
Chiar, n-ai mai avut răbdare??? tare biune arată, cred că e la fel de gustoasă Cămara mea e plină, așa că te aștept cu nemțeasca asta ăn viziă la noi Bravo Cleme
la 10.04.2015, 20:56
Zmeoaico,de aia am facut trei,ca sa sacrific una,ca lesinam de pofta..
la 10.04.2015, 21:19
la 10.04.2015, 21:24
Super delicioasa!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking