Empanadas

Postat de epurasha2bb in Mancaruri cu carne
26 Ian 2013 | 8684 vizualizari
Empanadas

bune bune tot pentru prieteni

Ingrediente

  • pt.aluat:
  • 400 g faina,
  • 4 lg ulei masline
  • 1 50 g apa calduta
  • 1/4 lgt sare
  • 2 galbenus mic
  • pt.umplutura :
  • 1 ceapa,
  • 50g chorizo
  • 50 g jambon afumat
  • 100 g carne tocata de vita
  • 40 g cascaval
  • sare, piper negru
  • 1 ardei iute mic rosu
  • 4 lg ulei pt.calit
  • ulei pt.prajit deep fry-daca faceti la cuptor nu va trebuie
  • 1 galbenus pt.uns
  • susan sau seminte de in pt.decor

Mod de preparare

Incingeti uleiul si aruncati in el ardeiul iute rosu, plimbati-l prin tigaie pana da gust la ulei. Adaugati apoi ceapa tocata, chorizo tocat marunt, jambonul tocat si carnea de vita tocata. Amestecati si adaugati si condimentele sare, piper negru (eu am pus si un varf de garama masala dar daca nu aveti puteti pune si ceva boia de ardei sau curry).

Cand s-a racit putin compozitia luata de pe foc adaugam si cascavalul razuit.Trebuie sa fie din acela mai galbui si usor amarui.

Pregatirea aluatului e foarte usoara. Intr-un castron incapator framantam faina cu apa calduta si sarea, adaugand si uleiul de masline si galbenusul. Eu si aici am pus un varf de cutit de garam masala drept in faina si am amestecat-o dar e optiunea mea, reteta originala e simpla.

Se face o bila de aluat galbui care se intinde pe o bucata de folie alimentara si se imparte in alte bilute mici care se aplatizeaza pana se formeaza un cerc perfect si subtire. Se pune la mijloc cu o lingura din compozitie si se inchide apoi cu grija aluatul in forma de semiluna. Se dezlipeste folia de plastic si se preseaza cu o furculita marginile ca sa nu scape compozitia la prajit. Se ung cu ou

Empanadas gata formate fie se prajesc in ulei incins si atunci nu mai e nevoie sa le ungeti cu galbenus sau sa le presarati cu seminte de in sau susan, fie se coc la cuptor incins pe o tava cu hartie de copt, cum am facut eu de data asta .

Daca le prajiti in ulei incins precum gogosile sa le scurgeti apoi pe servet de hartie absorbant

Se servesc cu sosuri de avocado sau de rosii si ardei picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

Postat de simona72

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

Aluat : Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute....

Citeste continuarea

Aperitive empanadas / Pateuri cu ton

Postat de ctlina

Aperitive empanadas / Pateuri cu ton

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2013, 12:31
la 26.01.2013, 12:45
la 26.01.2013, 12:49
Deliciu.
la 26.01.2013, 12:54
bune, bune
la 26.01.2013, 12:57

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking