Pachetele cu carne

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2013 | 7058 vizualizari
Pachetele cu carne

Pachetele numai bune de pus la scoala sau la serviciu ;)

Ingrediente

  • Aluat
  • 400 gr faina
  • 200-250 ml lapte
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei
  • 1 galbenus
  • 50 gr unt topit
  • Umplutura
  • 1 lingura ulei
  • 400 gr carne tocata de porc/vita - ce preferati
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingurita marar
  • sare
  • piper
  • Pt uns
  • albus de ou
  • cascaval ras

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol incapator iar in mijloc facem o adancitura. Incalzim usor 200ml lapte, punem lingurita de zahar si drojdia si le lasam asa timp de 10 minute.

In adancitura din faina punem laptele cu drojdia, galbenusul de ou si smantana si incepem sa framantam. Cand aluatul incepe sa se omogenizeze adaugam sarea si uleiul si framantam bine - cel putin 10 minute - pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte, iar daca este prea moale se mai poate suplimenta cu faina, cate o lingura o data. 

Punem aluatul intr-un loc caldut ferit de curenti - cuptorul e locul ideal pentru asta, iar daca a fost si incalzit usor inainte (max. 40 de grade) e si mai bine - si-l lasam la dospit pentru o ora. 

Intre timp pregatim umplutura. Uleiul il punem la incins. Adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul si le calim usor. Punem si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici iar apoi adaugam carnea tocata. Lasam la calit pana cand se pierde tot lichidul din tigaie. La sfarsit adaugam cascavalul ras, mararul tocat marunt si potrivim de gust cu sare si piper.

Dupa o ora intindem aluatul pe masa de lucru. Ii dam o forma dreptunghiulara si-l ungem cu untul topit. il impachetam ca in imagine, aducem doua laterale inspre mijloc, apoi celelate doua latetrale le aducem peste. Lasam asa aluatul timp de 20 de minute dupa care il intindem intr-o foaie de grosimea 0.5 cm.

Din foaia intinsa taiem dreptunghiuri. Pe fiecare dreptunghi punem cate 1-2 linguri de umplutura, depinde cat incape si apoi incepem sa rulam. La sfarsit inchidem bine capetele, ca sa nu iasa umplutura.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Punem rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu albus de ou batut iar deasupra presaram putin cascaval razuit, eu am folosit cascaval de casa si reteta o puteti lua de aici. Cand cuptorul e incins introducem tava si le coacem timp de 30-35 de minute pana cand sunt rumenite frumos, Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pachetele cu pui si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Pachetele cu pui si mozzarella

Aluatul: Cerneti faina. Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati smantana, sare si putina faina. Incepeti si amestecati cu mana. Turnati faina treptat, pana o terminati si aluatul...

Citeste continuarea

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 08:32
Tare bine arata!!
la 04.04.2013, 08:33
Numai cu bunatati vii, as vrea si eu unul pt dimineata!!!
la 04.04.2013, 08:34
super bune!!
la 04.04.2013, 08:41
Tare ispititoare!
la 04.04.2013, 08:44
Daca aveam imi puneam si eu pachetel

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking