Empanadas cu cartofi, sunca si porumb

Postat de daniastefania in Aperitive / Garnituri
19 Sep 2015 | 2617 vizualizari
Empanadas cu cartofi, sunca si porumb

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 cani lapte
  • 5 cani faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri untura
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 4 cartofi medii
  • 100 gr sunca taraneasca
  • 100 gr porumb din conserva
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri smantana
  • Sare

Mod de preparare

Prima data vom pregati aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut

 Adaugam faina, sare si untura. Amestecam totul bine si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu un prosop de bucatarie. Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Cat timp dospeste aluatul, pregatim umplutura. Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Sunca o taiem cubulete. Prajim cartofii in ulei, iar cand sunt gata ii scoatem si in acelasi ulei prajim sunca, pana se rumeneste. O scoatem apoi peste cartofi. Adaugam in vasul cu cartofi si sunca, porumbul scurs, sare dupa gust, mustarul si smantana. Amestecam totul bine. Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-un dreptunghi de 0,5 cm grosime. Cu un pahar decupam discuri. (44) Pe jumatate din discuri asezam umplutura si acoperim cu cealalta jumatate de discuri. Presam bine marginea sa se lipeasca bine cele doua discuri de aluat. Punem empanadas in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa mai dospeasca 15 minute. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumenesc frumos. Sunt fragede si se topesc in gura chiar si a doua zi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu cartofi, sunca si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Postat de AlexTeacher

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Taie somonul felii subtiri si pune-l intr-un bol; Adauga marar deasupra urmat de crema de branza cu verdeturi, Delaco; Pune apoi fresh-ul de portocale, piperul si blendeaza totul;...

Citeste continuarea

Placinta aperitiv cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta aperitiv cu branza sarata

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit. Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 19.09.2015, 20:55
Bun bun!
la 19.09.2015, 21:19
la 19.09.2015, 21:53
la 19.09.2015, 22:36
Multumesc!
la 20.09.2015, 19:28
Bune!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking