Empanadas deliciosas

Postat de Anamaria7 in Vita
20 Aug 2011 | 8392 vizualizari
Empanadas deliciosas

Empanadas deliciosas, sa ne dam si pe spaniola putintel. Ca stiu si mexicanii muuuuulte minunatii in arta culinara :D

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3c faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2c unt
  • 3/4c lapte
  • Umplutura Picadillo:
  • 0.5kg carne tocata (vita)
  • 1 ceapa alba + 1 ceapa rosie 
  • 2-3 lg ulei de masline
  • 1 lg boia
  • 1 lg praf/fulgi de chilli
  • 1 lg oregano
  • 1/2 lg chimen macinat
  • 4 oua fierte tari
  • sare, piper
  • 1 ou

Mod de preparare

Preparare Empanadas deliciosas

Umplutura Picadillo:

Tocam ceapa marunt si o calim intr-o tigaie incapatoare, apoi adaugam ardeiul kapia feliat subtire, iar cand s-a muiat si el punem carnea amestecata in prealabil cu boiaua, praful de chilli si chimenul macinat. Condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic pana ce se evapora apa si carnea e rumenita. Apoi luam de pe foc si adaugam oregano. Lasam la racit.

Aluat:

Eu am folosit robotul. Amestecam faina cu sarea, apoi punem oul, laptele si untul rece taiat bucatele. Dam pe viteza mare si vedem cum se omogenizeaza si se leaga intr-o bila usor diforma :P Il impachetam in folie si il tinem la frigider cca 30min, pana cand se raceste umplutura. Ouale fierte se taie felii.

Asamblare:

Impartim aluatul in 2, o bucata o lasam la rece, iar pe cealalta o intindem in foaie subtiiiiire de cca 0.3cm. Taiem cercuri cu diametrul de cca 15cm, le lungim putin, punem o lingura buna de umplutura, o felie de ou fiert, ungem marginea cu albus pentru a se lipi si impaturam. Securizam sigiliul cu furculita :)

Punem empanadas intr-o tava mare cu hartie de copt, tinem la rece cca 15min, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si le tinem la cuptor la 200-210C pana ce se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas deliciosas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Steak cu orez si sofran

Postat de susu

Steak cu orez si sofran

Sofranul se dizolva in putin vin fierbinte dupa care se strecoara de firicelele acelea rosii. Calim usturoiul in unt si ulei de masline, adaugam orezul la calit si la sfarsit albitura rasa si 1...

Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker

Postat de Oana

Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker

Vanata se taie pe lungime, se indeparteaza cotorul si se scobeste cu grija. Miezul se marunteste la robot si se amesteca cu carnea tocata, impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul maruntite si ele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 10:07
ia trimite-mi si mie vreo doua
la 21.08.2011, 13:59
ce bine arata
la 21.08.2011, 17:08
si mie sa imi dai
la 21.08.2011, 21:17
vreau si eu
la 21.08.2011, 21:25
trrrimit urrrgent!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking