1. Pregatiti tava de copt si tapetati cu foaie pergament.
Cerneti faina si sarea in vasul de aluat si apoi adaugati si zaharul. Faceti o gropita in mijloc.
2. Faceti o pasta din drojdie si lapte si turnati-o in mijlocul fainii, apoi presarati din amestecul de faina putin deasupra si lasati la caldura 15 min. pana pasta devine spumoasa.
3. Intr-un vas mic bateti oul si uleiul, adaugati amestecului de faina si amestecati pana obtineti un aluat neted.
Framantati pe o suprafata presarata cu faina 8-10 min. pana cand aluatul devine elastic si neted.
Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei sau unt si acoperiti cu o folie unsa cu ulei sau unt si lasati o ora la crecut pana isi dubleaza volumul.
4. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si aplatizati-l putin cu mainile. Taiati-l in 16 bucati egale.
5.Modelati fiecare bucata intr-o fasie cu lungimea de 38 cm.
Turnati untul topit pe o farfurie si inmuiati fasiile in el.
6. Pe tava rasuciti fiecare fasie in forma unei spirale si asezati chiflele la distanta unele de altele. Asezati capetele sub spirala pentru a le lipi. Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati la crescut 45 de minute sau pana isi dubleaza volumul.
7 Intre timp preincalziti cuptorul la 190 grade( gaz 5) Stropiti spiralele cu apa si ungeti cu zaharul special pentru glazura.
Coaceti 10 minute sau pana cand spiralele devin aurii.
Raciti-le pe un gratar si serviti-le cu gandul la dansul mallorchinez.