Ensaimada din Mallorca

Postat de RuxyRux in Dulciuri
26 Noi 2010 | 12073 vizualizari
Ensaimada din Mallorca

Chiflele cu trei spirale sunt o delicatesa spaniola consumata la micul dejun. Sunt usoare ca un fulg, au un gust foarte placut si pe mine ma duc cu gandul la celebrele fuste ale dansatoarelor mallorchineze.

Ingrediente

  • 2 cani de faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr zahar pudra
  • 15 gr drojdie proaspata( eu am pus 7 gr uscata)
  • 75 ml lapte caldut
  • un ou
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 gr unt topit
  • 1 canita zahar pudra
  • si o lingura de apa pentru glazura  

Mod de preparare

1. Pregatiti tava de copt si tapetati cu foaie pergament.

Cerneti faina si sarea in vasul de aluat si apoi adaugati si zaharul. Faceti o gropita in mijloc.

2. Faceti o pasta din drojdie si lapte si turnati-o in mijlocul fainii, apoi presarati din amestecul de faina putin deasupra si lasati la caldura 15 min. pana pasta devine spumoasa.

3. Intr-un vas mic bateti oul si uleiul, adaugati amestecului de faina si amestecati pana obtineti un aluat neted.

Framantati pe o suprafata presarata cu faina 8-10 min. pana cand aluatul devine elastic si neted.

Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei sau unt si acoperiti cu o folie unsa cu ulei sau unt si lasati o ora la crecut pana isi dubleaza volumul.

4. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si aplatizati-l putin cu mainile. Taiati-l in 16 bucati egale.

5.Modelati fiecare bucata intr-o fasie cu lungimea de 38 cm.

Turnati untul topit pe o farfurie si inmuiati fasiile in el.

6. Pe tava rasuciti fiecare fasie in forma unei spirale si asezati chiflele la distanta unele de altele. Asezati capetele sub spirala pentru a le lipi. Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati la crescut 45 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

7 Intre timp preincalziti cuptorul la 190 grade( gaz 5) Stropiti spiralele cu apa si ungeti cu zaharul special pentru glazura.

Coaceti 10 minute sau pana cand spiralele devin aurii.

Raciti-le pe un gratar si serviti-le cu gandul la dansul mallorchinez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ensaimada din Mallorca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Galuste cu prune

Postat de Oana

Galuste cu prune

Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti...

Citeste continuarea

Desert cu dovlecel si mar verde

Postat de Constelatialeu

Desert cu dovlecel si mar verde

Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 17:50
Ce frumoase-s! Pap doua, ca doar sunt prima!
la 26.11.2010, 17:51
Papa cate vrei sau cate iti doreste inimioara
la 26.11.2010, 17:54
ole..mananc
la 26.11.2010, 17:56
ce frumoasa e tanti din ultima poza...........si gratioasa
la 26.11.2010, 17:59

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking