Ingrediente
- 500 g faina alba
- 1/2 lingurita de sare
- 50 g zahar brun
- 50 g unt topit
- 200 ml lapte fierbinte
- 1 plic de drojdie uscata
- 2 oua
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 220 grade.
Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate impreuna cu ouale si se toarna in castron.
Se framanta putin aluatul si apoi se lasa la odihnit. Se taie coca in 8 si se formeaza chiflele. Se asaza intr-o tava, lasand distanta intre ele si se pun intr-un loc cald la crescut.
Se unge fiecare chifla, fie cu putina apa sau ulei, sau cu galbenus de ou, dupa preferinte. Eu am udat cateva cu apa si le-am tavalit prin seminte, iar altele le-am presarat cu zahar.
Se pun chiflele la cuptor pentru 15 minute, acoperite cu hartie de copt si cu cateva minute inainte de final se indeparteaza hartia de copt pentru a se rumeni frumos.
Pentru a ramane pufoase le-am acoperit cu un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|