Chifle cu unt

Postat de RuxyRux in Piine
25 Ian 2012 | 3871 vizualizari
Chifle cu unt

S-a terminat painea de ieri si cum fac aproape zilnic paine am pus acum seara repede de chifle ..maine dimineata la pachet si la micul dejun vor fi perfecte...

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 500 ml apa
  •  700 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita de zahar( brun)
  • 3 linguri de lapte pentru uns
  • 2 pliculete de drojdie uscata

Mod de preparare

Topim untul in apa si asteptam pana ajunge lichidul caldut.

Cernem faina in vasul de framantat si facem o mica gropita la mijloc. Punem drojdia deasupra zaharul si pe margine sarea.

Adaugam apa cu unt si framantam un aluat bun elastic care nu se mai lipeste de maini, daca mai este nevoie vom mai adauga o lingura doua de faina.

Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la loc cald la crescut o ora sau pana isi va dubla volumul.

Cand a crescut, impartim coca in doua si facem din fiecare bucata un sul lung in jur de 40 cm.

Taiem cu cutitul chifele pe care le vom aseza pe hartia de copt direct in tava de cuptor.  Le crestam in diagonala. Mai lasam la cald inca 30 de minute, le ungem cu lapte si coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 25 de minute sau pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2012, 22:51
intr-adevar sunt perfecte pentru micul dejun si nu numai
la 25.01.2012, 22:52
la 25.01.2012, 23:08
bune bune
la 26.01.2012, 01:54
ce bunute
la 26.01.2012, 07:12

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking