Ingrediente
- 1 kg carne vacuta
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- faina alba
- 3 cepe
- 1 ardei rosu
- 1 tija telina [ apio]
- 2 linguri pasta rosii
- boia rosie de ardei
- Cimbru
- Chimen
- patrunjel verde
- ardei iute
- orez
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete
Carnea de vacuta se feliaza si se bate cu batatorul de snitele .
Fiecare felie se condimenteaza cu sare ,piper , se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine rumena .[ se scot pe o farfurie alaturata ]
Separat se calesc legumele usor , se adauga pasta de rosii , boiaua , putina sare,. se amesteca si se ,, stinge'' doua cani de apa .
Se pun feliile de carne prajite in vasul cu legume si sos de rosii . Se presara un praf de cimbru si chimen .
Am mai fiert 20 min.
Am servit cu orez fiert simplu si asezonat cu patrunjel si ardei iute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vacuta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|