Ingrediente
- 1 kg carne vacuta
- sare, piper
- 100 gr faina alba
- ulei pentru prajit
- 400 gr ciuperci champignon [ la cutie]
- 50 gr unt
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 fire usturoi verde
- sare
- piper
- 200 cascaval Ementaler feliat
- flori de salvie
- rosii
Mod de preparare
Feliati carnea de vacuta .
Bateti carnea bine sa se subtieze .Sarati si piparati .
Dati felia de carne usor prin faina alba , scuturati surplusul si prajiti in ulei incins pe ambele parti , nu prea mult, pana incepe sa devina usor maronie .
Separat caliti ciupercile scurse de apa in unt . Sarati si piparati.
Asezonati ciupercile cu patrunjelverdesi usturoi verde tocat.
Se aseaza bucatile de carne in tava tapetata cu hartie de copt.
Peste carne se aseaza o lingura de ciuperci+o felie de cascaval+o felie rosie .
Eu am folosit rosii cherry si am presarat flori de salvie .
Dati la cuptor pana incepe sa se rumeneasca .
Serviti cu garnitura preferata .
Eu am pus la copt cartofi noi fierti + parmezan in aceiasi tava.{ astfel am economisit timpsi manopera]
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop voievodal" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|