Escalop Zingara

Postat de Criss in Porc
15 Dec 2021 | 11867 vizualizari
Escalop Zingara

Cu aceasta reteta de Escalop Zingara, m-am "intalnit" in Mamaia, la restaurantul Aurora, cu cativa ani in urma. Mi-a placut si de atunci a intrat in meniul familiei. Chiar daca reteta pare complicata si ingredientele sunt ceva mai multe, va asigur ca nu e deloc asa ci ca se face destul de usor. Daca va plac mancarurile cu sos, aceasta reteta va fi o incantare pentru papilele gustative.

Ingrediente

  • Ingrediente: 
  • 1 kg cotlet dezosat de porc 
  • 500 g ciuperci 
  • 150 g bacon 
  • 1 conserva de rosii cuburi 
  • 1 ceapa mare 
  • 3-4 catei de usturoi 
  • 1 foaie de dafin 
  • sare, piper 
  • 1/2 lingurita cimbru uscat 
  • 1 lingurita zahar (optional) 
  • putin patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor aurie. 

Ciupercile se curata si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie antiaderenta se rumeneste baconul. 

In grasimea ramasa se calesc ciupercile feliate.

Intr-o tigaie incapatoare se caleste ceapa tocata marunt. 

Se adauga rosiile pasate si 250 ml apa. Sosul de rosii se pune la fiert. Se adauga sare, piper, cimbru, foaie de dafin si o lingurita zahar. Zagarul are rolul de a taia din aciditatea rosiilor. Se fierbe sosul aproximativ 5 minute, dupa care se adauga carnea prajita. Se lasa la fiert 15 minute. Carnea nu trebuie fiarta foarte mult, pentru ca ea este deja prajita si se va gati destul de repede. Se adauga baconul rumenit si ciupercile. Se mai lasa 10 minute sa fiarba, timp in care sosul va scadea si se va ingrosa. 

La final se adauga patrunjelul verde tocat si usturoiul zdrobit.

Se serveste cu garnitura preferata. Mie imi place cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop Zingara

Postat de Lia1

Escalop Zingara

Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm. Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se...

Citeste continuarea

Escalop a la Zingara

Postat de mihaelar63

Escalop  a la  Zingara

Carnea se spala , se feliaza si se bate cu bat-snitelul , se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina alba si se prajeste in uleiul incins[ intorcandu-se pe ambele parti ]pana se rumeneste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2021, 16:38
Ce apetisant e!
la 15.12.2021, 19:03
la 15.12.2021, 20:29
la 15.12.2021, 22:40
Delicios !!! Trebuie sa-l repet si eu!!!!
la 16.12.2021, 08:12

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking