Ingrediente
- Ingrediente:
- 1 kg cotlet dezosat de porc
- 500 g ciuperci
- 150 g bacon
- 1 conserva de rosii cuburi
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita zahar (optional)
- putin patrunjel verde
Mod de preparare
Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor aurie.
Ciupercile se curata si se taie felii subtiri.
Intr-o tigaie antiaderenta se rumeneste baconul.
In grasimea ramasa se calesc ciupercile feliate.
Intr-o tigaie incapatoare se caleste ceapa tocata marunt.
Se adauga rosiile pasate si 250 ml apa. Sosul de rosii se pune la fiert. Se adauga sare, piper, cimbru, foaie de dafin si o lingurita zahar. Zagarul are rolul de a taia din aciditatea rosiilor. Se fierbe sosul aproximativ 5 minute, dupa care se adauga carnea prajita. Se lasa la fiert 15 minute. Carnea nu trebuie fiarta foarte mult, pentru ca ea este deja prajita si se va gati destul de repede. Se adauga baconul rumenit si ciupercile. Se mai lasa 10 minute sa fiarba, timp in care sosul va scadea si se va ingrosa.
La final se adauga patrunjelul verde tocat si usturoiul zdrobit.
Se serveste cu garnitura preferata. Mie imi place cu piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|