Falafel

Postat de cristina1985 in Mancaruri de post
8 Iun 2019 | 1173 vizualizari
Falafel

Ingrediente

  • 250 g naut uscat
  • 2 cepe mari
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 lg-te chimen macinat
  • 1 lg-ta sare
  • 3 catei usturoi
  • 1 lg faina
  • 1 lg-ta bicarbonat

Mod de preparare

Se lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul, chimenul, usturoiul si sarea. Se amesteca cele doua compozitii la care se adauga faina si bicarbonatul.

Se fac chiftelele in mana si se dau prin faina usor. Apoi se prajesc in ulei pe ambele parti, intr-o tigaie (de ceramica). Se intorc doar cand par facute. Se pun pe hartie absorbanta si se consuma calde sau reci. Mie mi-au placut ma mult reci, pentru ca au fost mai moi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Falafel de post

Postat de rocsi_1612

Falafel de post

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...

Citeste continuarea

Falafel

Postat de RuxyRux

Falafel

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator. Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.06.2019, 16:31
la 08.06.2019, 17:24
la 09.06.2019, 10:11
la 09.06.2019, 13:17
Mulțumesc!
la 10.06.2019, 19:27
Sunt niste chiftele tare faine!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking