Farfalline cu unt si branzeturi

Postat de RODIMUR in Farfalle
20 Noi 2020 | 321 vizualizari
Farfalline cu unt si branzeturi

Pe vremuri erau ”clasice” rețetele de ”macaroane cu brânză”, sau de ”macaroane cu nucă”, nu pentru că gospodinele ar fi fost lipsite de imaginație, ci pentru că atunci erau foarte puține feluri de paste făinoase în comerț. Așa puține cum erau pastele făinoase, totuși eu am cam evitat macaroanele și am folosit și pe vremea aceea altceva, în locul lor. În general prefer pastele mai mici, care fierb mai bine și sunt mai digerabile. Cum aveam în frigider niște telemea de mai mult de o săptămână, planificasem să fac niște paste cu unt și brânzeturi, așa că mare a fost bucuria mea când am găsit aceste mini farfalle (”farfalline”) pe care le-am gătit imediat. Au fost atât de bune încât soțul, care nu mănâncă același fel de două ori consecutiv, de aceasă dată a făcut-o. Și eu m-am bucurat că i-au plăcut farfallinele mele gustoase...

Ingrediente

  • 250 grame de farfalline
  • 100 grame de unt
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 100 grame de cașcaval
  • sare (opțional)

Mod de preparare

Farfallinele se fierb timp de 8 minute în multă apă clocotită (cu sare).

Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea fină și de asemenea, cașcavalul.

Se taie untul în feliuțe, ca să se topească mai ușor.

Când farfallinele au fiert, se strecoară bine de apa clocotită și se răstoarnă în bolul de servire.

Se adaugă untul feliat și se amestecă ușor, ca să cuprindă toate pastele.

Se adaugă apoi telemeaua răzuită și se încorporează ușor și repede, pentru ca farfallinele să nu se răcească.

Se pune cașcavalul răzuit deasupra și preparatul se servește cald, imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalline cu unt si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Paste cu branzeturi

Postat de licurici_lra

Paste cu branzeturi

Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Le-am lasat cu 2 min mai putin. Ouale se amesteca cu piperul si condimentele pentru paste. Branza de oaie se rade si...

Citeste continuarea

Farfalle cu hribi si smantana

Postat de andaoana

Farfalle cu hribi si smantana

Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte. Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.11.2020, 13:00
la 20.11.2020, 13:03
la 20.11.2020, 13:27
bune
la 20.11.2020, 13:31
Mulțumesc frumos, Bya!
la 20.11.2020, 16:50
Și nouă ne plac, le prepar destul de des

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking