Ingrediente
- 200 ml apa calduta,
- 100 ml ulei de floarea soarelui,
- 50 grame drojdie proaspata,
- 600 grame faina,
- 2 oua,
- 100 grame zahar,
- jumatate lingurita sare.
Pentru glazura pentru deasupra
- 100 grame de zahar amestecat cu putina apa fierbinte incat sa iasa ca o glazura.
Mod de preparare
Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia dizolvata in apa calduta,zaharul si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca sa nu distruga proprietatile drojdiei.Framantam bine dupa care punem uleiul treptat pana rezulta un aluat elastic,il punem undeva la cald acoperit cu prosop si lasam la dospit 30 minute.Dupa 30 minute il luam si rupem din el formand 30 bucati toate de aceeasi marime si le lasam iar 10 minute sa mai stea.
Dupa 10 minute le intindem cu sucitorul sa fie subtirele dupa care le rulam si formam bastonase.
Le punem in tava tapetata cu hartie si le lasam la cald 1 ora sa isi dubleze volumul dupa care dam la copt cam 15 minute pana prinde culoare,le scoatem si le ungem cu o glazura.
Le lasam putin la racit dupa care le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fartons (bastonase pufoase)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|