Fartons (bastonase pufoase)

Postat de lacrimioara in Prajituri
11 Feb 2013 | 70781 vizualizari
Fartons (bastonase pufoase)

Sunt o bunatate! Este o reteta spaniola, usor de facut si foarte pufoase, va recomand cu drag!

Ingrediente

  • 200 ml apa calduta,
  • 100 ml ulei de floarea soarelui,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • 600 grame faina,
  • 2 oua,
  • 100 grame zahar,
  • jumatate lingurita sare.

Pentru glazura pentru deasupra

  • 100 grame de zahar amestecat cu putina apa fierbinte incat sa iasa ca o glazura.

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia  dizolvata in apa calduta,zaharul  si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca sa nu distruga proprietatile drojdiei.Framantam bine dupa care punem uleiul treptat pana  rezulta un aluat elastic,il punem undeva la cald acoperit cu prosop si lasam la dospit 30 minute.Dupa 30 minute il luam si rupem din el formand 30 bucati  toate de aceeasi marime si le lasam iar 10 minute sa mai stea.

Dupa 10 minute le intindem cu sucitorul  sa fie subtirele  dupa care le rulam si formam  bastonase.

Le punem in tava tapetata cu hartie si le lasam la cald 1 ora sa isi dubleze volumul dupa care dam la copt cam 15 minute pana  prinde culoare,le scoatem  si  le ungem cu o glazura.

Le lasam putin la racit dupa care le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fartons (bastonase pufoase)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu lapte cald

Postat de caroline

Prajitura cu lapte cald

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul...

Citeste continuarea

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2013, 23:55
Merg de minune cu horchata!
la 12.02.2013, 06:19
Merg de minune cu cafeluta!
la 12.02.2013, 08:05
imi plac!
la 12.02.2013, 08:22
la 12.02.2013, 11:07
Bune bastonase!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking