Fasole batuta

Postat de Oana in Mancaruri de post
24 Aug 2009 | 11354 vizualizari
Fasole batuta

Absolut delicioasa, servita alaturi de niste carnaciori fripti! Sau pe o felie de paine si o ceapa rosie, mmmmmm! Sau niste castraveciori murati....sa mai zic??

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole uscata
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • o jumatate de telina
  • un ardei gras
  • foi de dafin
  • sare, piper, cimbru, menta uscata, boia dulce
  • o cutie de rosii in bulion (sau 2 linguri cu pasta de tomate)
  • o ceapa solzisori
  • o capatana de usturoi
  • leustean proaspat tocat fin
  • ulei

Mod de preparare

Fasolea se alege si se spala bine in mai multe ape. Se poate lasa la inmuiat de seara in apa rece. Se pune la fiert intr-o oala adanca. Cand apa si-a schimbat culoarea si a devenit galbuie, se strecoara fasolea si se umple oala cu apa clocotita, fiarta separat. Se repeta operatiunea, cam dupa jumatate de ora de fierbere.

Intre timp se curata zarzavatul si se taie cubulete. Dupa ce a fost schimbata si a doua apa, fasolea trebuie sa fie fiarta. Se adauga legumele si condimentele, dupa gust. Se acopera cu capac si se lasa la fiert pana se inmoaie legumele.

Se scoate fasolea din oala cu o paleta si se pune in vasul robotului, eventual si un polonic de zeama si se mixeaza bine, pana devine cremoasa. Se adauga 3-4 linguri cu ulei si usturoiul dat prin presa, omogenizand bine. Se potriveste gustul de sare. Se rastoarna fasolea batuta intr-un castron.

Separat, se caleste ceapa solzisori in putin ulei, iar cand s-a inmuiat se adauga rosiile tocate foarte fin. Se condimenteaza cu sare si piper, putin cimbru si o foaie de dafin si se lasa putin la scazut. daca se foloseste pasta de tomate, aceasta se desface intr-o cescuta cu apa.

Se toarna amestecul fierbinte de rosii peste fasolea batuta si se presara leustean proaspat tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasolea se spala bine sub jet de apa rece, se scurge, se arunca boabele inchise la culoare sau impuritatile ramase, si se pune in vasul de la slow cookerul Crock-Pot . Punem apa cat sa...

Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de mirela0911

Fasole batuta, servita cu mamaliga

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2009, 16:52
la 24.08.2009, 20:21
Ia, Miha, serveste, mai avem Un castravecior, o ceapa?
la 24.08.2009, 21:31
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

mmmmmmmmmmm


maine fac fasole!extraordinar de bun, imi lasa gura apa!
la 24.08.2009, 21:51
Rivka, spor la treaba! pune-o la inmuiat din seara asta ca sa fiarba repede!
la 25.10.2009, 08:48
am facut si eu vineri..e super buna!pana acum nu am mai facut cu sos!dar imi place!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking