Ingrediente
- 700 gr. fasole(din recolta proprie)
- 4 cepe mici
- 3 morcovi
- 6 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 telina
- 1 crenguta cimbru
- 2 linguri mustar clasic
- sare
- piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- pasta de tomate
- 1 ceapa mare pentru calit
- ulei de floarea soarelui pentru calit
Mod de preparare
Fasolea am lasat-o la inmuiat cateva ore bune, ulterior am pus-o la fiert. Am aruncat 3 ape si la a patra am adaugat si legumele.
Dupa ce au fiert le-am scos in strecuratoare, am scos ceapa si cimbrul, am pus totul intr-un vas de inox pasand fasolea cu legumele pana au devenit o pasta fina. Am adaugat 2 linguri ulei de masline, sare si piper, am lasat cateva minute sa stea. Am pisat usturoiul si l-am adaugat lasand iarasi sa stea cateva minute pana se imbina aromele.La urma am adaugat cele 2 linguri de mustar amestecand bine.
Intr-o tigaie am pus o ceapa mare tocata cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 lingurita boia de ardei dulce, 200 ml. suc de rosii si le-am calit bine pana a scazut si s-a format un sos.
Am adaugat peste fasolea pregatita si am intepat cu furculita sa se intrepatrunda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|