Ingrediente
- circa 500 g fasole albă
- două cepe mari
- o lingură cu ulei
- puţin tarhon uscat
- o lingură cu bulion făcut în casă
- un păstrânac
- o lingură cu margarină
- 4-5 căţei de usturoi
Mod de preparare
Fasolea se pune cu o zi înainte la înmuiat.
A doua zi se freacă cu mâna fasolea pentru a îndepărta coaja de pe boabele de fasole.
Se alege fasolea şi se îndepartează bine toate cojile.
Se pune fasolea la fiert cu o ceapă întreagă, păstârnacul si puţină sare, la foc mic pentru a fierbe bine.
După ce fasolea a fiert se scoate păstârnacul şi ceapa întreagă.
Fasolea se lasă puţin la răcit şi apoi se pasează bine sau se dă pe maşina de tocat.
Se freacă bine fasolea cu usturoiul pisat, tarhonul şi margarina. Se pune sare şi piper după gust.
Uleiul se pune la încins şi punem la călit ceapa tăiată cubuleţe, se lasă până se înmoaie puţin şi se pune bulionul.
Se amestecă bine şi se pune peste fasolea frecată.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|