Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Postat de medioto59 in Mancaruri de legume
8 Feb 2013 | 5613 vizualizari
Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 pastarnac
  • slanina afumata
  • carnati afumati de casa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • foi de dafin
  • cimbru uscat
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata).

A doua zi scurgem de apa  si spalam bine fasolea sub jet de apa rece.Se pune la fiert si se schimba apa de doua ori.De fiecare data spalam fasolea, de data aceasta cu apa calduta.Dupa aceasta operatiune punem  fasolea in apa calda (apa trebuie sa acopere fasolea si chiar sa depaseasca nivelul acesteia) si dam la foc.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam  ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete,morcovul si pastarnacul taiate rondele si telina taiata fasiute.Condimentam cu sare si lasam la fiert sub capac avand grija sa amestecam din cand in cand.

In acest timp ne ocupam de slaninuta si de carnati.Taiem slaninuta   felii,o crestam si apoi o punem la prajit in cateva linguri de ulei(nu prea multe deoarece slaninuta lasa si ea grasime).Lasam la rumenit iar apoi scoatem bucatile de slaninuta rumenite pe o farfurie pe care am pus hartie de prosop.

In aceiasi tigaie punem apoi carnatii taiati bucati potrivite si ii lasam pana cand acestia sunt bine facuti si rumeniti frumos. Spre finalul fierberii adaugam in oala cu fasole cateva boabe de piper,cateva foi de dafin,cimbru uscat,slaninuta ,carnatii, bulionul si potrivim de sare.Amestecam prin miscarii ale cratitei stanga-dreapta .Fasolea trebuie sa fie acoperita de zeama(daca este nevoie mai adaugam niste apa calduta).

Dam la cuptor si lasam pana cand scade avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga-dreapta. Cand fasolea este bine scazuta   scoatem din cuptor  si servim cu ceva muraturi sau cu ceapa rosie.

Eu dau fasolea ................cine da muraturile?............hihihi.

Va astept cu drag la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de vinete

Postat de sufletista

Tocanita de vinete

Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul...

Citeste continuarea

Tarta cu pleurotus si legume

Postat de panacris

Tarta cu pleurotus si legume

Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit. Apoi se mărunțesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 20:49
papa bun
la 08.02.2013, 20:50
comanda lui George
la 08.02.2013, 20:51
Medi, aduc eu castraveciori si gogonele
la 08.02.2013, 20:52
ce papa bun
la 08.02.2013, 20:52
buuuun.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking