Fasole cu ciolan

Postat de Oana in Porc
2 Mai 2009 | 14506 vizualizari
Fasole cu ciolan

Fasolea este o sursa de proteine fara grasime! asta daca nu o preparam cu ciolan afumat :)

Ingrediente

  • doua cani de fasole alba
  • 1/2 kg ciolan afumat, fara os
  • 1 morcov
  •  jumatate de telina
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • menta
  • foi de dafin
  • 2 linguri bulion
  • o capatana de usturoi
  •  o legatura de leustean verde

Mod de preparare

Cand apa devine galbuie va trebui s-o schimbam. Strecuram intr-o sita mare si apoi umplem oala cu apa fierbinte si continuam fierberea. Ar fi bine sa schimbam apa de 2-3 ori. Cat timp fierbe fasolea vom pregati legumele si carnita. Ciolanul afumat, fara os, il taiem felii, se poate perpeli inainte putin intr-o tigaie de teflon, fara grasime. Curatam 1 morcov, jumatate de telina, o ceapa si un ardei gras, le spalam si le taiem cubulete. Cand fasolea este aproape  fiarta adaugam legumele si ciolanul feliute si condimentam cu sare, piper, cimbru si menta, foi de dafin. Condimentele sunt esentiale! Cand au fiert si legumele adaugam 2 linguri de bulion si o capatana de usturoi pisat. Mai lasam 5-10 minute la fiert si gata! Presaram leustean verde tocat, din belsug. Se serveste cu castraveciori si gogosari in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de vasimur

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...

Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2010, 16:24
Am facut aseara cu fasole rosie. Am lasat-o la inmuiat si apoi am fiert-o in 4-5 ape, nici nu stiu si am fiert la ea vreo 5 ore si tot nu era fiarta ca lumea Asa m-am enervat...Am facut si fasole batuta, aia a iesit buna ca s-a mixat...Chiar nu luasem pana acum fasole rosie si am vrut sa vad cum e....nasoala rau!!!
la 23.02.2010, 17:05
Oana stiu un truc ca sa fiarba fasolea repedeui in oala in care o fierbi o lingura (o arunci in oala pur si simplu) si 2lingurite de bicarbonat cu sodiu

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking