Fasole scazuta cu usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post
2 Apr 2013 | 20862 vizualizari
Fasole scazuta cu usturoi

Trebuie sa recunosc ca in viata mea nu am mai mancat o mancare de fasole atat de buna! Ii multumesc lui Padre (portiadelumina) pentru reteta. Am adus mici modificari insa nu semnificative. Este o mancarica de post exceptionala! Sotul meu a mancat fara sa respire :))

Ingrediente

  • 400 gr. fasole alba (eu am avut cu bob micut)
  • 3 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 cepe albe
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 3 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel verde
  • 200 gr. suc de roşii/bulion (am pus ketch-up de casa)
  • 50 gr. pasta de ardei capia (am avut facuta in casa)
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata.

O spalam din nou si o punem la fiert in aa rece (aproximativ 1.5 l) cat sa o acopere.

Intre timp pregatim aceeasi cantitate de apa pe care o punem la fiert. Pe aceasta o vom folosi cand aruncam prima apa in care a fiert fasolea. Mai procedam inca o data asa, astfel incat sa schimbam apa de la fasole de 3 ori. In ultima apa adaugam foile de dafin.

Cat fierbe fasolea, curatam legumele (in afara de usturoi) si le taiem cubulete mici. Legumele tocate le punem la calit in ulei. Amestecam din cand in cand si le lasam pana se moaie putin.

Pisam usturoiul.

Cand fasolea mai are cam 30 minute pana este gata, adaugam peste ea legumele calite cu tot cu ulei, amestecam si mai lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam sucul de rosii/bulion, pasta de ardei capia, sarea si piperul.

Verificam daca fasolea este fiarta si adaugam usturoiul pisat. Oprim focul, amestecam si adaugam verdeata tocata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fasole pastai scazuta cu carnati

Postat de mirela0911

Fasole pastai scazuta cu carnati

Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete....

Citeste continuarea

Fasole verde scazuta cu praz si marar

Postat de Valclaudia

Fasole verde scazuta cu praz si marar

Curatam prazul, il spalam si il taiem rondele. Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute. Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2013, 07:35
Vai eu acum ce să mai zic, doar că e minunată fasolea asta, şi nu pentru meritul meu, fireşte.
la 02.04.2013, 07:37
Multumesc inca o data pentru reteta!
la 02.04.2013, 07:39
Ce bunatate ai tu acolo
la 02.04.2013, 07:41
la 02.04.2013, 07:57
buna buna

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking