Ingrediente
- 250 g fasole alba uscata
- 1 ceapa potrivita
- 1 ardei gras rosu
- 1/2 ardei chili
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 3 catei usturoi
- 3-4 linguri pasta de tomate
- foi de dafin
- vegeta(Plafar)
- leustean
- sare
- piper
- ulei masline
Mod de preparare
Am lasat fasolea la inmuiat cateva ore,in apa rece.
Apoi am fiert-o si am schimbat apa de 3 ori.(Cu toate cred ca stim procedura asta.)
Am pus apoi fasolea la fiert in apa calda cu un pic de ulei si vegeta.Si am lasat-o la fiert peste o jumatate de ora.
Separat am calit in ulei ceapa,usturoiul,ardeiul.Dupa ce s-au imprietenit bine am adaugat si morcovul + telina.
Le-am lasat sa se patrunda bine si apoi am adaugat pasta de tomate,sarea si piperul.
Cand fasolea a fost fiarta am adaugat compozitia calita peste ea.Puteti sa zbrobiti inainte boabele de fasole cu o furculita.Eu asa am facut pantru ca imi place sa se lege un pic.
Mai adaugati sare daca e nevoie si foi de dafin spre sfarsit.
Si in cele din urma am adaugat si leusteanul.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|