Cum se prepara Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post
Am lasat fasolea la inmuiat cateva ore,in apa rece.
Apoi am fiert-o si am schimbat apa de 3 ori.(Cu toate cred ca stim procedura asta.)
Am pus apoi fasolea la fiert in apa calda cu un pic de ulei si vegeta.Si am lasat-o la fiert peste o jumatate de ora.
Separat am calit in ulei ceapa,usturoiul,ardeiul.Dupa ce s-au imprietenit bine am adaugat si morcovul + telina.
Le-am lasat sa se patrunda bine si apoi am adaugat pasta de tomate,sarea si piperul.
Cand fasolea a fost fiarta am adaugat compozitia calita peste ea.Puteti sa zbrobiti inainte boabele de fasole cu o furculita.Eu asa am facut pantru ca imi place sa se lege un pic.
Mai adaugati sare daca e nevoie si foi de dafin spre sfarsit.
Si in cele din urma am adaugat si leusteanul.
Incearca si reteta de Iahnie de fasole cu afumatura, o mancare foarte gustoasa sau varianta de Iahnie de fasole, de post.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Fasole batuta, servita cu multa ceapa calita in bulion, o bunatate!
Pofta buna!!!