Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post

Postat de pinguin in Mancaruri de post
28 Mar 2011 | 31308 vizualizari
Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post

Descopera fasolea scazuta, o mancare romaneasca autentica de post, ideala pentru orice sezon. Preparata cu ingrediente simple si savuroase, aceasta reteta traditionala te va incanta prin gustul sau bogat si aromele deosebite. Pentru aceasta Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole, ceapa, ardei gras, morcovi, telina, usturoi, pasta tomate.

Ingrediente

  • Ingrediente Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post
  • 250 g fasole alba uscata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei chili
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • foi de dafin
  • vegeta(Plafar)
  • leustean
  • sare
  • piper
  • ulei masline

Mod de preparare

Cum se prepara Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post

Am lasat fasolea la inmuiat cateva ore,in apa rece.

Apoi am fiert-o si am schimbat apa de 3 ori.(Cu toate cred ca stim procedura asta.)

Am pus apoi fasolea la fiert in apa calda cu un pic de ulei si vegeta.Si am lasat-o la fiert peste o jumatate de ora.

Separat am calit in ulei ceapa,usturoiul,ardeiul.Dupa ce s-au imprietenit bine am adaugat si morcovul + telina.

Le-am lasat sa se patrunda bine si apoi am adaugat pasta de tomate,sarea si piperul.

Cand fasolea a fost fiarta am adaugat compozitia calita peste ea.Puteti sa zbrobiti inainte boabele de fasole cu o furculita.Eu asa am facut pantru ca imi place sa se lege un pic.

Mai adaugati sare daca e nevoie si foi de dafin spre sfarsit.

Si in cele din urma am adaugat si leusteanul.

Incearca si reteta de Iahnie de fasole cu afumatura, o mancare foarte gustoasa sau varianta de Iahnie de fasole, de post.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Fasole batuta, servita cu multa ceapa calita in bulion, o bunatate!

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Pilaf cu linte si ciuperci

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...

Citeste continuarea

Humus cu avocado

Postat de simona72

Humus cu avocado

Pentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung. Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 28.03.2011, 13:18
O sa incerc sa pun curand si poza care din pacate a avut dimensiuni mari.
la 28.03.2011, 18:12
A sosit si poza
la 03.04.2011, 16:40
arata tare bine!!!!!bine ai venit
la 04.04.2011, 15:54
Multumesc frumos
la 24.04.2011, 21:05

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking