Fasole verde cu carne de la untură

Postat de portiadelumina in Porc
4 Feb 2014 | 4498 vizualizari
Fasole verde cu carne de la untură

După ce trec sărbătorile de iarnă, ca fiecare om din ţara asta zic că am să fac câte o cură de verdeţuri, de legume cu fibre pentru a detoxifia cât de cât organismul. Numai că vedeţi, ca orice gospodar pun carne la oală (cazan, garniţă, borcan), carnea aceea rumenă de porc numai pună de scos şi mâncat în clipele în care gătitul este în stand by. Şi cum duc grija cărnii de la cazan, că vin căldurile, am şi intrat în ea, asta pentru a împlini vorba românească ce zice că mai bine-i duci dorul decât grija. :)) Bun, revenim la fasolea verde, că de fapt despre ea e vorba în reţetă.

Ingrediente

  • 300 gr fasole verde congelată
  • 2 morcovi
  • ţelină
  • pătrunjel rădăcină
  • pătrunjel frunză
  • 2 bucăţi ceapă roşie
  • păstârnac
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 300 gr carne de porc de la cazan
  • 50 gr bulion
  • apă (cât să acopere ingredientele)
  • sare
  • usturoi cca 6-7 grăunţi

Mod de preparare

Întâi de toate am pus fasolea verde la decongelat. Între timp am curăţat şi tocat legumele şi am scos carnea de la cazan, pe care am încins-o în cratiţa pregătită pentru fasole. Am scos bucăţile şi în untura încinsă am călit legumele, adăugând pe urmă  fasolea verde şi apa. Am lăsat la fiert la foc mare până la datul în clocot iar mai apoi la foc mic adăugând carnea pe care am tăiat-o în bucăţi mai micuţe.

Spre final am adăugat bulionul, usturoiul şi pătrunjelul.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu carne de la untură" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bob cu carne de porc si carnati

Postat de cristeena20

Bob cu carne de porc si carnati

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2...

Citeste continuarea

Fasole verde cu tochitura

Postat de pity19

Fasole verde cu tochitura

Scoatem fasolea de la congelator , punem in apa clocotita si lasam la foc mediu la fiert ; Cand fasolea este aproape fiarta , adaugam peste un varf lg sare si mai lasam pana aceasta a fiert ;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2014, 17:50
Am uitat să spun că am mâncat-o cu mămăligă, dar nu mai contează, căci pe voi, comentatorii acest aspect nu prea vă interesează. )
la 04.02.2014, 17:50
Padre,zic ca pot sa ma lipsesc de fasole,ma cam incurca....
la 04.02.2014, 17:55
bun de tot!
la 04.02.2014, 17:58
Cleme, ştiu ce spui, dar merge şi fasolea, că-i pusă în acelaşi gramaj cu carnea. Aş fi putut spune carne de la cazan cu fasole verde. Ar fi tare să pun mâine aceleaşi poze dar cu tilu schimbat. )
la 04.02.2014, 17:58
Mulţumesc, Dana!

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking