Fasole verde cu carne de vitel

Postat de medioto59 in Vita
31 Ian 2012 | 10704 vizualizari
Fasole verde cu carne de vitel

Este o mancare simpla,traditionala,rapida pe care o prefer atat cu carne de vita dar si cu carne de pasare.Imi place vara cu fasole proaspata dar imi este dor de ea si iarna si o folosesc ori conservata la cutie/borcan sau congelata.

Ingrediente

  • 900 g fasole(eu am avut 2 conserve mici)
  • circa 500 g carne de vitel
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 cartofi
  • 2-3 linguri(depinde de fiecare cat doreste sa fie de colorata)pasta de tomate
  • ierburi de provence
  • marar verde
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O condimentam cu sare. Intr-o cratita incingem ulei si adaugam carnea. Lasam pana cand apa pe care o lasa carnea se evapora, iar apoi aceasta o rumenim pe ambele parti. Avem  grija sa amestecam din cand in cand. Cand carnea este frumos rumenita o scoatem pe un prosop absorbant.

Curatam ardeiul, ceapa si morcovul si le spalam. Ardeiul il taiem cubulete, ceapa o taiem marunt, iar morcovul il dam prin razatoare. In uleiul in care am rumenit carnea adaugam legumele si le inabusim circa 4-5 min dupa care adaugam carnea, stingem cu o cana de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana ce carnea este aproape fiarta. Condimentam dupa gust cu sare si ierburi de provence.

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in sferturi si ii adaugam in cratita, lasand  sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, timp in care adaugam si fasolea pe care mai intai am trecut-o perintr-un jet de apa rece. La final  adaugam marar verde taiat marunt si pasta de rosii si lasam sa mai dea in cateva clocote.

Servim calda. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Friptura de vitel cu fasole verde

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vitel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vitel

Legumele se curata si se spala. Taiati radacinoasele, dovlecelul si ceapa cubulete. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Carnea se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2012, 22:13
la maaaaaaaaaaaaasa,ca doar ati muncit ,nu e usor sa razi
la 31.01.2012, 22:15
daaaaaaaa bunatate...vin la masa
la 31.01.2012, 22:15
te astept Rocs.
la 31.01.2012, 22:16
adica-ti place oricum,nu faci mofturi dau un galbin pe ea
la 31.01.2012, 22:18

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking