Fasole verde (pastai) pentru iarna

Postat de alinutzika in Conserve
19 Aug 2011 | 18852 vizualizari
Fasole verde (pastai) pentru iarna

Ieri am pus pentru iarna fasole verde.....Cat de buna o sa fie la iarna in ciorbita, salata sau garnitura....

Ingrediente

  • fasole verde
  • patrunjel
  • telina
  • conservant

Mod de preparare

Preparare Fasole verde (pastai) pentru iarna

Se rup coditele pastailor si apoi se spala in apa rece. Se pune o oala mare de apa la fiert. Se oparesc in apa fierbinte, se lasa 1-2 minute si apoi se iau si se pun la fiert pe foc, in apa ramasa (trebuie sa treaca putin apa peste ele).

Cand sunt aproape fierte, se adauga conservantul si se amesteca bine, dar cu grija, sa nu rupem pastaile.

Se pregatesc borcane curate, se pune pe fundul fiecaruia o crenguta de patrunjel si una de telina si apoi se pun pastaile. Daca nu au suficienta zeama, mai adaugati din oala in care au fiert, pana le acopera.

Se sigileaza borcanele si se pun la fiert in apa, pana aproape de nivelul capacului si se opreste focul cam dupa 30 minute de cand a inceput sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde (pastai) pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastai semifierte pentru iarna

Postat de RODIMUR

Pastai semifierte pentru iarna

Se aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari. Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare,...

Citeste continuarea

Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie

Postat de Sylvia

Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie

  Aceasta ciorba este una dintre mancarurile vechi romanesti, din timpurile in care uscarea pastailor era modalitatea de a le pastra pe iarna,  alaturi de fasolea uscata.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2011, 15:41
harnicuta mai esti
la 19.08.2011, 15:42
excelenta iarna
la 19.08.2011, 16:50
Eu le pun la congelator , prefierte ... nu crezi ca-i mai usor ??? las' iti va trece , asa faceam si eu , eram doar borcane , borcanele si caram si caram ... ca nici masina nu aveam acu' 100 de ani
Ptr munca ta ,
la 19.08.2011, 16:57
la 19.08.2011, 22:28
Onesta, e mult mai usor cum spui tu, dar...nu am spatiu suficient in congelator....

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking