Fasolica batuta de post

Postat de Lily_Musat in Mancaruri de post
26 Iun 2009 | 7195 vizualizari
Fasolica batuta de post

Ingrediente

  • Ingrediente pentru fasole:
  • 500 g fasole boabe,
  • 3 morcovi,
  • 1 ceapa alba mare,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 castronel cu zeama (de la fasolea fiarta),
  • 3 catei de usturoi.
  •  Ingrediente pentru prajeala:
  • 2 linguri ulei,
  • 6 cepe verzi,
  • 1 ceapa alba,
  • ½ legatura de leustean,
  • ½ lingurita sare,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 6 masiline negre pentru decor.

Mod de preparare

Fierbem fasolea 40 minute in oala minune (oala sub presiune) impreuna cu ceapa si morcovii si 1 lingura de ulei. Scurgem fasolea de zeama dupa ce a fiert si o lasam in strecuratoare sa se raceasca.

Oprim din zeama in care a fiert fasolea 1 castronel cu zeama pe care il punem in bolul de la robotul pe care il folosim sa batem fasolea. Adaugam ustuoiul, sarea si uleiul.

Dupa ce punem fasolea intrun bol (tavita) facem prajeala.

Punem intr-o cratita putin ulei in care calim ceapa cu sucul de rosii iar la sfarsit punem patrunjelul si sarea.

Punem prajeala fierbinte peste fasolica batuta si decoram cu masilne. Fasolica este foarte buna cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica batuta de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de vinete la cuptor (de post)

Postat de rhapsody

Chiftele de vinete la cuptor (de post)

1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le. 2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita. 3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas...

Citeste continuarea

Placinte cu halva si paste...de post

Postat de Angelica

Placinte cu halva si paste...de post

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa: 1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea. 2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2009, 18:58
O mananci din ochi. Vreau si eu o portieeeeee!
la 16.07.2009, 22:07
Doamne ... de cand n-am mai mancat fasole "frecata" (asa ii zic eu ) Foarte bun !
la 16.07.2009, 23:21
Eu mai pun la fiert impreuna cu fasolea si ardei gras, telina, radacina de patrunjel, mmm, iese delicioasa cu mai multe legume! Si neaparat cimbru mult si foi de dafin

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking