Fasolica batuta de post

Postat de Lily_Musat in Mancaruri de post
26 Iun 2009 | 7226 vizualizari
Fasolica batuta de post

Ingrediente

  • Ingrediente pentru fasole:
  • 500 g fasole boabe,
  • 3 morcovi,
  • 1 ceapa alba mare,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 castronel cu zeama (de la fasolea fiarta),
  • 3 catei de usturoi.
  •  Ingrediente pentru prajeala:
  • 2 linguri ulei,
  • 6 cepe verzi,
  • 1 ceapa alba,
  • ½ legatura de leustean,
  • ½ lingurita sare,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 6 masiline negre pentru decor.

Mod de preparare

Fierbem fasolea 40 minute in oala minune (oala sub presiune) impreuna cu ceapa si morcovii si 1 lingura de ulei. Scurgem fasolea de zeama dupa ce a fiert si o lasam in strecuratoare sa se raceasca.

Oprim din zeama in care a fiert fasolea 1 castronel cu zeama pe care il punem in bolul de la robotul pe care il folosim sa batem fasolea. Adaugam ustuoiul, sarea si uleiul.

Dupa ce punem fasolea intrun bol (tavita) facem prajeala.

Punem intr-o cratita putin ulei in care calim ceapa cu sucul de rosii iar la sfarsit punem patrunjelul si sarea.

Punem prajeala fierbinte peste fasolica batuta si decoram cu masilne. Fasolica este foarte buna cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica batuta de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tigaie picantă (de post)

Postat de portiadelumina

Tigaie picantă (de post)

Totul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat,...

Citeste continuarea

Pateuri cu spanac

Postat de Irina

Pateuri cu spanac

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat. Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2009, 18:58
O mananci din ochi. Vreau si eu o portieeeeee!
la 16.07.2009, 22:07
Doamne ... de cand n-am mai mancat fasole "frecata" (asa ii zic eu ) Foarte bun !
la 16.07.2009, 23:21
Eu mai pun la fiert impreuna cu fasolea si ardei gras, telina, radacina de patrunjel, mmm, iese delicioasa cu mai multe legume! Si neaparat cimbru mult si foi de dafin

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking