Ingrediente
- 600 faina alba cernuta
- 150 ml apa calduta
- 100 ml suc de portocale(2-3 portocale)
- 20 g drojdie proaspata
- 100 g zahar
- coaja de la 2 portocale
- putina sare
- 3-4 vanilii
- 100 g miez de nuca prajita si macinata
- 100 g marg sau unt(+50 pt pus deasupra)
- 100g zahar brun-se pune deasupra
Mod de preparare
Se pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se lasa la framantatsi dopit (1 ora si jumatate)se poate la fel de bine si cu mana
Dupa ce a crescut se ia compozitia si se pune intr-o tava unsa cu unt sau ulei(eu am pus si folie) si se intinde uniform cu mana dupa care se lasa acoperita inca aproximativ 40 minute sa creasca
Dupa ce a crescut in tava se pun bucatele de unt (50g)se fac gropite cu degetul si se pun bucatelele de unt sau marg apoi se presara zaharul brun(100g)
Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute la 150 grade
Este prima data cand incerc acesta reteta dar e foarte buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Fiammingo con noci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|