Fiammingo con noci

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
23 Apr 2010 | 5640 vizualizari
Fiammingo con noci

este super bun la o pahar cu lapte. e o reteta de post daca nu puneti unt ci numai margarina vegetala

Ingrediente

  • 600 faina alba cernuta
  • 150 ml apa calduta
  • 100 ml suc de portocale(2-3 portocale)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • coaja de la 2 portocale
  • putina sare
  • 3-4 vanilii
  • 100 g miez de nuca prajita si macinata
  • 100 g marg sau unt(+50 pt pus deasupra)
  • 100g zahar brun-se pune deasupra

Mod de preparare

Se pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se lasa la framantatsi dopit (1 ora si jumatate)se poate la fel de bine si cu mana

Dupa ce a crescut se ia compozitia si se pune intr-o tava unsa cu unt sau ulei(eu am pus si folie) si se intinde uniform cu mana dupa care se lasa acoperita inca aproximativ 40 minute sa creasca

Dupa ce a crescut in tava se pun bucatele de unt (50g)se fac gropite cu degetul si se pun bucatelele de unt sau marg apoi se presara zaharul brun(100g)

Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute la 150 grade

Este prima data cand incerc acesta reteta  dar e foarte buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fiammingo con noci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de mirela0911

Fasole batuta, servita cu mamaliga

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...

Citeste continuarea

Fasole verde in sos de rosii

Postat de RODIMUR

Fasole verde in sos de rosii

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2010, 11:48
si din asta vreau,ca e cu nuca si am plecat la treaba,vb mai tarziu,nadina
la 23.04.2010, 11:54
la 23.04.2010, 13:04
ok ela iti las pt diseara 2-3 bucati
la 23.04.2010, 13:05
spor la munca si sa ai o zi usoara
la 23.04.2010, 13:05
multumesc silvioara mult

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking